×

Recensie

Roots

12 juli 2016

Harry van Lier – Bones

Bone Boy

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

Bone Boy Harry van Lier Roots 3.5 Harry van Lier – Bones Boy Written in Music https://writteninmusic.com

Hij is de vijftig al even gepasseerd als hij enkele jaren geleden debuteert met DiGaHole. De uit Groningen afkomstige bassist Harry van Lier is nochtans al enige tijd actief inde Nederlandse muziekscène met zijn broer Hans en in diverse blues- en jazzformaties. In de jaren tachtig figureerde hij bij AA &The Doctors, de band van de flamboyante saxman Appie  Alberts.  Het is overigens Rudy Lentze, een van de gitaristen uit dat muzikale collectief, die samen met Winfred Buma  het geïnspireerd snarenwerk aanbrengt op Bones Boy, een tweede lading  met persoonlijke songwerk.

Een echte zanger kun je Harry van Lier bezwaarlijk noemen maar zijn rauw en doorleefd parlando verlenen zijn verhalen de nodige zeggingskracht. De combinatie van de eerder vernoemde gitaristen met het pianospel van Han Hesselinck creëren een jazzy stramien. Harry’s wat wankele zang krijgt in enkele nummers (Female Art en het romantische Without You) ondersteuning van Marloes Nieuwenhuis. In het dromerige Loved horen we enkel de zwoele stem van de zangeres en melodieuze snarenlyriek van Winfred Buma. Een lekker lui Uncle Charley ademt, op de tonen van een fluisterende dwarsfluit (Ronals Snijders), een zomerse sfeer uit van lang vervlogen tijden. We onthouden vooral de  titelsong en een soulvol Hold On.

Nog opmerkelijker is  het afsluitende trio, Live Forever is enkel opgebouwd met de stem en gitaar van Harry en de resonator van Lentze. Son of Everyone is een experiment  met bass en synthesizer. Die verstilde synthesizer klanken duiken terug op in de afsluiter Prayer, een rechtstreekse smeekbede aan de Heer. 1. Baby Blue
 2. Female Art
 3. Uncle Charley
 4. License Control
 5. Loved
 6. Without You
 7. Bones Boy
 8. Hold On
 9. Live Forever
 10. Son Of Everyone
 11. Prayer