×

Recensie

Roots

06 mei 2015

Harrison Kennedy

This Is From Here

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Dixiefrogs Records

This Is From Here Harrison Kennedy Roots 4.5 Harrison Kennedy – This Is From Here Written in Music https://writteninmusic.com

Blues zoals je het niet vaak meer hoort. En eigenlijk is dat jammer. Want het achtste album van de Canadees Harrisson Kennedy dat 30 maart jl met te titel This Is From Here is uitgekomen staat vol met pareltjes. Twaalf stuks om wel te verstaan. En waar je zou denken dat er her en der een bewerkte traditional zou tussen zitten zijn het allemaal nieuwe nummers.

Was zijn vorige album, Soulscape, al een voltreffer, met dit album gaat Harrison er nog eens dik over heen. In een mengelmoes van country en blues, met her en der een vleugje soul, wordt je mee genomen op een reis langs de muziek waarmee Harrison opgroeide. Muziek van Memphis Minnie, Lonnie Johnson en Billie Holliday. En eigenlijk is Harrison een net zo’n goede verteller als de mensen in dit rijtje. Dit komt vooral door zijn bijzonder warme stemgeluid dat perfect past bij deze blues. Geen gillende gitaren, maar lekker akoestisch. Hierbij ondersteund door mede producer en songwriter Jesse O’Brian op piano, orgel en Wurlitzer. Colin Linden mag zijn gitaarkunsten op 3 van de 12 nummers als ondersteuning laten horen.

De man die 4 Juno Awards op zijn naam heeft staan, het podium deelde met oa George Harrison, Stevie Wonder en de Rolling Stones en miljoenen platen verkocht als lid van The Chairman Of The Board heeft weer een kanjer van een plaat afgeleverd. Eentje die je onmiddellijk raakt. Niet voor niets wordt over Harrison gezegt: “When most artists shoot from the hip, Harrison Kennedy shoots from the heart” En dat is precies wat hij bedoeld met de titel van dit album!

Tracklisting This Is Frome Here:

 1. Walkin’ Or Ridin’
 2. Shake The Hand
 3. Falling Down
 4. Jimmy Lee
 5. Can’t Let Go
 6. Friday Dream
 7. You, Me Or Us
 8. Crocodile Lies
 9. I’ve Got News For You
 10. Milk Cow Blues
 11. I Believe
 12. Judgement Day