×

Recensie

Rock

13 november 2018

Handsome Jack – Everything’s Gonna Be

Everything's Gonna Be Allright

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Alive Natural Sound

Everything's Gonna Be Allright Handsome Jack Rock 4 Handsome Jack – Everything’s Gonna Be Allright Written in Music https://writteninmusic.com

Handsome Jack is een kwartet dat in het New Yorkse Buffalo startte als een garage rockband en spontaan evolueerde naar een door stevige boogiebeat geschraagde sound, diep geworteld in rudimentaire blues en southern rocken soul. Met het vier jaar gelede uitgebrachte bijzonder toepasselijk getitelde debuut Do What Comes Naturally eisten ze hun plekje al op in de hedendaagse rootstockscène.

Gitarist Phil Allport stapte eerder op terwijl Chad Salmeri de drumsticks doorgaf aan Bennie Hayes. Het ondertussen tot trio gereduceerde combo gaat er met de Keep On meteen stevig tegen aan met de op  aanrollende drumbeat en snedig snarenwerk geënte bulderstem van gitarist James Passuite. Hey Mama hyist eveneens in dat aan John Forgerty’s  CCR schatplichtige straatje.

De titeltrack Everything’s Gonna Be Allright start als een echo van de oerkreet van Muddy Waters om vervolgens heen en terug te rollen tussen rauwe, pregnante bluesrock en enkel door handgeklap en primitieve percussie ondersteunde field chants.

Het op snerpende slides en rollende piano gebouwde City Girls ploegt eveneens onverstoorbaar verder in de drassige bodem van de swamps. Getting Stronger en Baby Be Cool herinneren sterk aan de verrichtingen van The Faces en Black Crowes. De blazerssectie accentueert de verbondenheid met de authentieke southernsoul nog sterker als Passuite zijn soulvolle strot openspert in de fraaie slijper Why Do I Love You The Way I Do.

Een tergend traag uitgeknauwd, van rudimentaire hooks voorzien Do You Dig It zit precies op het snijpunt waar southernrock en de Muscle Shoals sound elkaar kruisen. Daar situeert zich eveneens de afsluiter wanneer Passuite fel uithaalt in een ongemeen krachtig stukje preachin soul. Everthing is already allright voor Handsome Jack! 1. Keep On
 2. City Girls
 3. Getting Stronger
 4. Baby Be Cool
 5. Holding Out
 6. Bad Blood
 7. Everything's Gonna Be Alright
 8. Why Do I Love You The Way I Do
 9. Hey Mama (Put Your Red Dress On)
 10. Do You Dig It?
 11. Got It Bad