×

Recensie

Rock

20 april 2012

H.E.A.T

Address The Nation

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Ear Music

Address The Nation H.e.a.t Rock 4 H.E.A.T – Address The Nation Written in Music https://writteninmusic.com

Je bent winnaar van de Zweedse Idols in 2009, neemt de plaats in van super zanger Kenny Leckremo en dan laat je in het eerste nummer van het nieuwe album van H.e.a.t op een weergaloze manier horen wat je in huis hebt. Petje af, want wat een krachtige opener is Breaking The Silence. Als je zo met de deur in huis komt vallen, snoer je in één keer de mond van alle sceptici. Met het daaropvolgende Living On The Run, Falling Down en de ballad The One And Only is het duidelijk dat H.E.A.T van een hardrock band meer naar een A.O.R geluid is geschoven. Dit materiaal kan zich met het grootste gemak meten met dat van de top albums van Foreigner.

Better Off Alone pompt heerlijk door en bij deze 5e track moet iedereen al overtuigd zijn van de klasse van H.E.A.T. Maar het gaat door. In And Out Of Trouble met een saxofoon als smaakmaker en de vuisten kunnen in de lucht bij het aan Bon Jovi doen denkende Heartbreaker.

H.E.A.T gaat hart op weg een hele grote speler te worden in de melodieuze hardrock wereld en Erik Gronwall blijkt een Idols winnar te zijn die wel wat in zijn mars heeft.

Tracklist Address The Nation:

 1. Breaking The Silence
 2. Living In The Run
 3. Falling Down
 4. The One And Only
 5. Better Off Alone
 6. In And Out Of Trouble
 7. Need Her
 8. Heartbreaker
 9. It’s All About Tonight
 10. Downtown


 1. Breaking the Silence
 2. Living On The Run
 3. Falling Down
 4. The One and Only
 5. Better off Alone
 6. In and out of Trouble
 7. Need Her
 8. Heartbreaker
 9. It's All About Tonight
 10. Downtown