×

Recensie

Jazz

16 september 2014

Gregory Porter

Issues Of Life (features and remixes)

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Motema

Issues Of Life (features and remixes) Gregory Porter Jazz 3.5 Gregory Porter – Issues Of Life (features and remixes) Written in Music https://writteninmusic.com

Natuurlijk was het te verwachten dat met de overgang van nieuwe souljazz held Gregory Porter naar Blue Note zijn oude platenlabel Motema een graantje mee zou gaan pakken van zijn wereldwijde succes. Zij waren natuurlijk het label wat hem groot maakte.

Zolang dat gebeurt als op Issues Of Life mogen we niet klagen. Het album is een verzameling van tracks die eerder verschenen op de albums Great Voices Of Harlem (de samenwerking met Donald Smith, Mansur Scott en Paul Zauner’s Blue Brass), Time To Do Your Thing van Zbonics (de band van souljazz drummer Zak Najor), Kentyah presents Evolutionary Minded, Be My Monster Love van saxofonist David Murray en zijn eigen remix album 1960 What? The Remixes.

Alle tracks zijn in een fijne volgorde samengebrachte en ondanks het feit dat ze van verschillende albums afkomstig zijn en alom bekend klinkt het album toch als een coherent geheel. Ook op dit album wordt weer duidelijk wat een geweldige track 1960 What? toch is (hoewel de op het album bijgesloten remix van Opolopo de track nou niet bepaald sterker maakt) en hoe zijn uitvoering van Moanin’ al in zijn eigen repertoire is versmolten. Issues of Life is gewoon een erg lekker tussendoor album die het verlangen naar een echt nieuw album even stilt. 1. Moanin' (Radio Edit)
 2. Be My Monster Love
 3. Issues Of Life
 4. About The Children
 5. Just In Time
 6. Hope Is A Thing With Feathers
 7. Nowhere To Run
 8. She Danced Across The Floor (Automart Remix)
 9. 1960 What? (Opolopo Kick & Bass Rerub)
 10. Army Of The Faithful (Joyful Noise)
 11. She's Gone
 12. Song Of The Wind