×

Recensie

Metal

25 augustus 2012

Grave

Endless Procession Of Souls

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Century Media Records

Endless Procession Of Souls Grave Metal 4.5 Grave – Endless Procession Of Souls Written in Music https://writteninmusic.com

Grave is een Zweedse death metalband die voor de kenners van het genre geen introductie nodig heeft. Ola Lindgren heeft de band in 1986 opgericht en is het enige constante lid. Grave heeft een behoorlijke reputatie en veel invloed gehad binnen de nationale scene. De band wordt nog steeds gerespecteerd als één van de belangrijkste invloeden binnen de Zweedse death metal.

Endless Procession Of Souls is hun tiende album en wordt op maandag 27 augustus uitgebracht door Century Media Records. Fans hoef ik niets te vertellen, voor de overige lezers is het van belang om te weten dat de death metal van Grave keihard en loodzwaar is. Dit is zo’n band die niet vernieuwend bezig is, maar altijd een constante factor blijft waar iedere fan op kan rekenen. Traditioneel in hard en nieren, maar met een agressie en energie waar menig jonge band nog aan zou komen te overlijden. Heerlijk gruizelige gitaren kraken de riffs en de vette bas zorgt voor een degelijke basis. Jammer alleen dat het geluid van de drums nogal onbestemd is. De vuige strot van Ola Lindgren braakt de rotte teksten in de microfoon. Kortom, death metal zoals ze hoort te zijn!

Fans van Grave kunnen de plaat blind aanschaffen. Voor fans van het genre valt Endless Procession Of Souls van Grave zeer wel aan te raden! Ik weet haast zeker dat de band in het najaar op tournee gaat en dan zullen ze vast in Baroeg (Rotterdam) staan. Ik kijk er nu al naar uit!

Tracklisting Endless Procession Of Souls:

 1. Dystopia
 2. Amongst Marble And the Dead
 3. Disembodied Steps
 4. Flesh Epistle
 5. Passion Of The Weak
 6. Winds Of Chains
 7. Encountering The Divine
 8. Perimortem
 9. Plague Of Nations
 10. Epos


 1. Dystopia
 2. Amongst Marble And the Dead
 3. Disembodied Steps
 4. Flesh Epistle
 5. Passion of the Weak
 6. Winds of Change
 7. Encountering the Divine
 8. Perimortem
 9. Plague of Nations
 10. Epos