×

Recensie

World

26 oktober 2011

Gotan Project

La Revancha En Cumbia

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Ya Basta Records

La Revancha En Cumbia Gotan Project World 2.5 Gotan Project – La Revancha En Cumbia Written in Music https://writteninmusic.com

Het geweldige album La Revancha Del Tango bestaat 10 jaar! En dat is voor Gotan Project de reden om dit album te laten voorzien van een dansbaar cumbia-sausje. Ze vroegen hun favoriete Nueva Cumbia producers om op geheel eigen wijze het album onderhanden te nemen.

Bombo Estéro, Chancha Via Circuito, Tremor, El Remolon, King Coya, Fauna, Frikstallers, Axel Krygier en El Hijo de la Cumbia werden aan het werk gezet om de nummers in de cumbia-mix te gieten en daarmee de nachtclubs in Buenos Aires onveilig te maken.

Hoe geweldig dit idee ook is, het eindresultaat is ietwat teleurstellend. Hoewel de King Coya remix van Queremos Pas nog veelbelovend klinkt, slagen de nieuwe cumbia-meesters er zelden in om het jubileumalbum La Revancha Del Tango op passende wijze te eren. Epoca en Santa María (Del Buen Ayre), wellicht niet geheel toevallig beiden gemixt door Chancha Via Circuito, stijgen nog enigszins boven de middelmaat uit maar als geheel komt dit cumbia-experiment niet goed uit de verf.

Op 14 november komt gelukkig de verzameling ‘Best Of’ van Gotan Project uit, waarmee de band ongetwijfeld en toepasselijk revanche neemt voor dit matige remix-album!  1. Queremos Paz (King Coya RMX)
  2. Epoca (Chancha Via Circuito RMX)
  3. Chunga's Revenge (Axel Krygier RMX)
  4. Triptico (Frikstailers RMX)
  5. Santa María (Del Buen Ayre) (Chancha Via Circuito RMX)
  6. Una Música Brutal (El Hijo De La Cumbia RMX)
  7. El Capitalismo Foráneo (Bomba Estéreo RMX)
  8. Last Tango In Paris (Fauna RMX)
  9. La Del Ruso (Tremor RMX Feat. Metabombo)
  10. Vuelvo Al Sur (El Remolon RMX)