×

Recensie

Electronic

22 april 2016

GoGo Penguin

Live At Abbey Road 02.12.15 EP

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Blue Note

Live At Abbey Road 02.12.15 EP Gogo Penguin Electronic 4 GoGo Penguin – Live At Abbey Road 02.12.15 EP Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een fijne uitgave is Live At Abbey Road 02.12.15 EP van GoGo Penguin, speciaal uitgebracht voor Record Store Day 2016. In totaal drie tracks van hun laatste album Man Made Object en een volledig, heel erg fijne, nieuwe track.

Dat GoGo Penguin muzikaal flink door blijft groeien bewijst deze 4-track EP die in december, dus twee maanden na het uitkomen van hun derde album Man Made Object, werd opgenomen in de fameuze Abbey Road studio 2 (de Beatles-studio!). Natuurlijk was hun laatste album al veel eerder, ruim een jaar voor uitgave, opgenomen dus het trio was er helemaal aan toe de composities ook live te gaan spelen. Dat plezier straalt van de opnamen af.

Het geweldige Branches Break en Initiate klinken vetter dan op het album. Dieper ook. De bas en drums zijn prominent aanwezig en het pianospel van Chris Illingworth vloeit daar mooi overheen. Ze duwen met deze uitvoeringen veel meer richting electronic dan de jazz. Het ook al zo fijne GBFISYSIH klinkt in deze setting al net zo fijn, dik en fris. Wat een voortreffelijke compositie is dat toch.

Ocean In A Drop is de compositie die Man Made Object niet haalde maar er perfect op had gepast. Het was zelfs een van de beste composities van het album geweest. Maar ja, de vinylafsluiter Fading:Feigning haalde het officiële album ook al niet en is zelfs het hoogtepunt. Ocean In A Drop heeft die heerlijk geestverruimende GoGo Penguin opmaak. Een rijk thema op de piano ingezet en met een diepe baslijn en altijd rijk variërend drumwerk afgemaakt.

Deze sessie in Abbey Road Studio 2 van vorig jaar bewijst eens te meer dat GoGo Penguin een heel interessante band is. Zelfs een van de meest interessante van dit moment. Zonder dat we hen in een bepaald genre kunnen indelen. En met een track als Ocean In A Drop bewijzen ze ook gelijk nog filmischer te kunnen klinken. Dat biedt dus nog heel veel voor de toekomst.  1. Branches Break
  2. Initiate
  3. GBFISYSIH
  4. Ocean In A Drop