×

Geese

Projector

Geschreven door: Leon Pouwels

Uitgebracht door: Partisan Records

Projector Geese Alternative 4.5 Geese – Projector Written in Music https://writteninmusic.com

I know I tried to raise you right
To tеach you what you need inside
So what are all my moments for?
The lessons of another life
I dance, I pray the rain away
It storms all night, it shakes all day
And I am in my final hour
So what were all those memories for?
Oh yeah

(Rain Dance)

Een oude geest gevangen in een jong kwetsbaar lichaam, we hebben dit al vaker gezien. De genialiteit van Adrian Borland (The Sound), Ian Curtis (Joy Division) en Nick Drake zijn het startpunt van eenrichtingsverkeer lijdenswegen die uiteindelijk tot de ondergang leiden. Here are the young men, the weight on their shoulders. De realistische dagdromer Cameron Winter bewaakt de onrustige visioenen en innerlijke kwelgeesten voor het definitieve slopende nachtmerrie verval. Geese is een anticonceptiemiddel om niet door het Britse postpunkvirus bezwangerd te raken. Het tegengif voor de allergische reactie welke in een beschimmelde Brooklynse studentenkelder tot ontplooiing komt.

Het veelbelovende Projector is een rechtstreeks emotioneel klaagverslag. Ongemanipuleerde puurheid, onaantastbaar gemaakt voor de doordachte brainwashende volwassenheid. Ja, het leven is zwaar, maar zeker niet uitzichtloos. Deze boodschap bereikt ook het onafhankelijke Partisan Records, die ze gekooid bij de vechtersmentaliteit van rivalen als Fontaines D.C. en IDLES onderbrengt. Het lukt Dan Carey niet om Geese bij zijn Speedy Wunderground label op te nemen, al zal deze met de uitvoerende producerrol dik tevreden zijn.

De geschoolde jeugdigheid haakt voordelig op de kansloze No Future beweging in. Geese introduceert zichzelf met het opruiende Disco, waarbij ze de onzekere corona crisis generatie met het onbereikbare verlangen van wat zich aan de andere kant van de spiegel afspeelt confronteert. Tegensprekende mindfulness wordt door First World Warrior afgedwongen. De ballade van het zelfredzaamheidspakket dat zichzelf vanuit het niets tot een melancholisch tussenstation opbouwt.

Onvoorspelbare hoekige drives saboteren Exploding Houses, die de opgeblazen wereld als een betrouwbaar familielid in een vijandige aartsrivaal transformeert. De opgedwongen Fantasies / Survival luiheid gaat nog een stapje verder en ontspoort in explosieve overlevingsdrang en afstompende geluidsterreur. Ondergrondse verzet zet zich in het controlerende Bottle voort waar Max Bassin zijn aanvallende oorlogsritmes op los laat. Het neurotisch dwangmatige Opportunity Is Knocking trekt als een uitgeraasde stervende hartspier samen om door de nachtelijke leegte van het eeuwige zwarte gat meegesleurd te worden.

Titelstuk Projector grijpt met freakende dronken hoogheidswanen en euforisch opwekkend koningsgevoel terug naar de glorieuze succesverhalen van het beruchte in Manhattan gevestigde CBGB punkhol. Het smerige verrotte afvoerputje van The Big Apple, waar de bittere uitgespuugde maatschappelijke zelfkant van New York in de jaren zeventig samenspant.

Met vers getapt gespreksstof vult Rain Dance de chaotische leeghoofdigheid van tijdsgenoten. Coming back to lifе. Een eindeloze stortvloed aan ophitsende drumslagen bevechten de raaskallende gitaarriffs die met moeite de dromerige horizon bereiken. Militaire gitaarprecisie beantwoorden de funkende Low Era discobeats welke de zinloosheid van het bestaan als nietszeggende pagina’s verscheuren. Projector is het jeukende verlangen om de ziekelijke koortsstuipen met een verdelgingsmiddel te bestrijden, een meesterdebuut!  1. Rain Dance
  2. Low Era
  3. Fantasies / Survival
  4. First World Warrior
  5. Disco
  6. Projector
  7. Exploding House
  8. Bottle
  9. Opportunity Is Knocking