×

Recensie

Roots

17 mei 2022

Garrett T.Capps & Nasa Country

People Are Beautiful

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Vinyl Ranch

People Are Beautiful Garrett T. Capps Roots 4 Garrett T.Capps & Nasa Country – People Are Beautiful Written in Music https://writteninmusic.com

Garrett T. Capps scoorde eerder met In The Shadows Again en All Right, All Night, langspelers integraal opgebouwd met  een meer avontuurlijke benadering van countrymuziek die verder borduurt op de destijds door Gram Parsons uitgezette krijtlijnen van de Cosmic country. Na het recente, eigenzinnige honky tonk experiment met The Rockabilly Rippers I Love San Antone, een ode aan zijn geliefde thuishaven verzamelde Capps zijn vertrouwde muzikantenkliek. Met de hulp van gitarist Torin Metz en toetsenwizzard  Justin Boyd en de ritmesectie van Nasa Country  kregen de eerder tijdens de pandemie bedachte songs vorig jaar in december een concrete vorm in de Sonic Ranch Studio.

We worden geconfronteerd met een wat steviger aanpak, naast de onmiskenbare countryinvloeden is er een evolutie naar een sterkere rockend aanpak, aangevuld met elektronica. Getting Better is een wat bedrieglijk vrolijke two-stepper die ongetwijfeld op appreciatie van danslustige saloontijgers mag rekenen. Met Happen Anytime belanden we in een ruimtelijke soundscape, donkere tonen van de bariton gitaar worden vermengd met heldere picking en spacy toetspartijen. Een combinatie in de slipstream van de  elektronische experimenten die Steve Miller tijdens de psychedelische begindagen in bluesjams met Boz Scaggs verwerkte, die Futuristische elementen  die nadien nog regelmatig terug opduiken in Miller’s solowerk.

De sfeer wordt gaandeweg grimmiger in het met jodelende falset gebrachte Rip Out The Dark dat de huidige impasse van wereldtoestand accuraat reflecteert en uitmondt in een galopperende rollercoaster van muzikale effecten. Het aansluitende Within’It All is een lang uitgesponnen futuristische epos op een soundtrack van dreigende vervormde klanken. Die komen terug in Time Will Tell dat start met het sloganesk scanderen van de titel  en in een wat freakerige instrumentale jam ontaard.

Zo loopt het via het zweverige Travelin Days tot de afsluiter die verder surftn op de tijdens de jaren zestig uitgestraalde psychedelische en kosmische golven. People Are Beautiful, de teruggekeerde space cowboy doet ondersteund door NASA Country zijn reputatie en die van zijn kleurrijke thuishaven San Antone alle eer aan met een lichtjes fantastisch werkstuk dat op de  uitgebreide tour in juni in onze contreien wordt voorgesteld en op de concerten verkrijgbaar is in afwachting van de officiële release .  1. Gettin' Better
  2. Happen Anytime
  3. Rip Out The Darkness
  4. Within It All
  5. Time Will Tell
  6. A Better Place
  7. Travelin' Days
  8. People Are Beautiful