×

Recensie

Roots

01 mei 2013

Garrett Lebeau

Rise To The Grind

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door: Music Road Records

Rise To The Grind Garrett Lebeau Roots 3 Garrett Lebeau – Rise To The Grind Written in Music https://writteninmusic.com

Het album Rise To The Grind van Garrett Lebeau begint veelbelovend. Op openingstrack Crazy World hoor je een prachtige stem en een erg mooie mix van blues, soul en jazz. Helaas is dat positieve gevoel aan het einde van het album een stuk minder. Het gekke is, dat dit niet ligt aan de individuele nummers die volgen. Die kennen namelijk dezelfde prachtige stem en dezelfde erg mooie mix van blues, soul en jazz.

Waar het wel aan ligt is ‘dus’ dat al die nummers eenzelfde geluid hebben, eenzelfde sfeer, eenzelfde tempo, eenzelfde energie. Het zou dan ook fijn zijn geweest als Lebeau daar meer mee had gespeeld. Nu geldt, zet je speler op repeat en binnen de kortste keren ben je kwijt waar op het album je ongeveer bent.

Aan de mensen door wie Lebeau zich op dit debuut heeft laten omringen, kan het niet hebben gelegen. Dat zijn namelijk zeer ervaren muzikanten zoals bassist Roscoe Beck (Leonard Cohen, Robben Ford, Jennifer Warnes), drummer JJ Johnson (Tedeschi Trucks band, John Mayer) en toetsenist Stefano Intelisano (Jason Mraz).

Hoe mooi de meeste nummers individueel ook zijn, het geheel krijgt hier een waardering. En dat geheel blijft om bovengenoemde reden dan ook steken op 3 sterren. Nog altijd een voldoende, maar toch te weinig voor iemand die laat horen veel meer in zijn mars te hebben. Op een volgend album moet dat eruit komen.



 1. Crazy World
 2. Brothers
 3. Broke Down Dream
 4. Blue Eyed Girls
 5. Eyes On You
 6. Dark Of The Night
 7. When Love Was New
 8. Passionate Fool
 9. Darkness
 10. How Come
 11. Rise To The Grind