×

Recensie

Jazz

22 februari 2013

Gaetano Partipilo

Besides (Songs From The Sixties)

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Schema

Besides (Songs From The Sixties) Gaetano Partipilo Jazz 4 Gaetano Partipilo – Besides (Songs From The Sixties) Written in Music https://writteninmusic.com

Saxofonist Gaetano Partipilo heeft met zijn nieuwste project Besides zijn favoriete muziek van de jaren 60 met heel veel klasse en warmte vastgelegd. Met gasten als Heidi Vogel (Cinematic Orchestra), Alice Ricciardi, Fabrizio Bosso en Nicola Conte is Besides een bijzonder sfeervol album geworden.

Gelijk met albumopener Beyond The Days, met Alice Ricciardi als zangeres, wordt de sfeer ideaal getroffen. De geweldig spelende muzikanten weten de door Partipilo en Ricciardi geschreven song exact de juiste klasse mee te geven. Ook Herbie Mann’s Right Now krijgt een geweldige uitvoering mee. Mr.Natural weet een geheel nieuwe flavour aan de, door Mel Tormè bekend geworden, song mee te geven. Met het door Rosalia de Souza gezongen Atras Da Porta van Chico Buargue, in een immer opwindende boss nova stijl gespeeld, wordt het prachtige openingstrio aan songs vervolmaakt.

De rest van de in totaal 14 songs op het album zijn al net zo goed. Of dat nu een geweldige versie van het van Cannonball Adderley Quintet bekende Jive Samba, het met een geweldige trompetsolo van Fabrizio Bosso en de prachtige vocalen van heldin Heidi Vogel voorziene Ocean Dance of het heerlijk funky gespeelde Se Voce Pensa met Rosalia De Souza is. De bossa nova van Essa Mulher, bekend van zowel Elis Regina als Joyce en het door Mr.Natural prachtig gezongen Autumn Serenade, bekend van John Coltrane, al net zo prachtig binnen. En hoe goed is drummer Marco Valeri in het heerlijk vrij klinkende Sono Qui Per Te wel niet? Partipilo’s roots komen wellicht het best uit de verf in het speciaal door Bruno Canfora voor Italiaanse heldin Mina geschreven Los Marcianos. Op Besides wordt de song prachtig, in New York classy jazzstyle, gezongen door Alice Ricciardi. Ook de instrumentale tracks Walls And Water en The Sticks klinken als een klok.

Met Nicola Conte, een absolute connaisseur van muziek uit de jaren 60 en een man met een geweldig oor voor arrangement en sound, als co-producer is Besides (Songs From The Sixties) een excellent album geworden. Een absolute aanrader. 1. Beyond the Days Featuring Alice Ricciardi
 2. Right Now Featuring Mr. Natural
 3. Atras da Porta Featuring Rosalia De Souza
 4. The Jive Samba Featuring Mr. Natural
 5. Ocean Dance Featuring Heidi Vogel
 6. Se Voce Pensa Featuring Rosalia De Souza
 7. Essa Mulher
 8. Wall and Water
 9. Autumn Serenade Featuring Mr. Natural
 10. Moon Flower Featuring Alice Ricciardi
 11. 13 Death March Featuring Nicola Conte
 12. Los Marcianos
 13. Sono qui per te Featuring Alice Ricciardi
 14. The Sticks Featuring Fabrizio Bosso