×

Recensie

Pop

28 mei 2019

Frenship

Vacation

Geschreven door: Leon Pouwels

Uitgebracht door: Counter/Ninja Tune

Vacation Frenship Pop 3 Frenship – Vacation Written in Music https://writteninmusic.com

Als je al een paar op muzikaal vlak wat aan het rommelen bent, en dan plotseling een aardige hit scoort, liggen de verwachtingen opeens een stuk hoger. Dit overkomt drie jaar geleden het uit Los Angeles afkomstige Electro pop duo Frenship. James Sunderland en Brett Hite richten vrij onverwacht met de single Capsize alle aandacht op zich. Deze song die mede door singer songwriter Emily Warren geschreven is bereikt via Spotify een miljoenen publiek. Blijkbaar is de behoefte naar deze warme zomerse klanken met een heus jaren tachtig ritmisch tintje groot. Het geeft de muzikanten in ieder geval de mogelijkheid om op hun debuut Vacation met popsensatie Bastille samen te werken. Verder bieden ze op Vacation de nog onbekende Yoke Lore een platform om zich aan een groter publiek te presenteren.

Na de harde Breathe Deeper, See Brighter, Feel Better, Hear Now beats openen ze groots met vocalen die de hele wereld omarmen. Je moet er een liefhebber van zijn, ik heb minder met dit pompeuze gebaar. Door je direct al zo te presenteren, moet je deze ingeslagen weg gedurende de hele plaat claimen, anders werkt dit niet. Met de aangename swingende nieuwe single Remind You houden ze dus wel degelijk die aandacht vast. Ik moet eerlijk toegeven dat dit totaal niet mijn ding is, maar het lukt ze wel degelijk om goed van start te gaan. Inhoudelijk gebeurd er niet bijzonder veel, maar ze maken hiermee wel van de vrij gekomen kansen gebruik.

De uptempo beats van Won’t Let You Down vormen een mooi Bastille samenspel. Knap hoe ze het niet naar zich toe trekken, maar zich juist bescheiden in de gastrol opstellen. Het zal er mee te maken hebben dat er daadwerkelijk in de periode dat Frenship als voorprogramma optreedt een soort van vriendschap is ontstaan. Yoke Lore pakt in Wanted A Name zijn welverdiende minute of fame, en geef hem eens ongelijk.

Onderschat de muzikaliteit van dit tweetal niet. Productioneel zit het allemaal heel lekker in elkaar, en daar is James Sunderland verantwoordelijk voor. Het zou niet vreemd zijn als hij in de toekomst met dit talent ook andere artiesten mee laat profiteren. Met de steriele sound haken ze op de vraag van het publiek in. De massale Capsize downloaders kunnen Vacation probleemloos aanschaffen, en voelen zich zeker niet bekocht. 1. Breathe Deeper, See Brighter, Feel Better, Hear Now
 2. Remind You
 3. Wide Open
 4. Keep You Close
 5. 39.5795° N, 105.1237° W
 6. Get Out My Way
 7. Run II U
 8. Won't Let You Go
 9. Wanted A Name
 10. Swim
 11. 47.6588° N, 117.4260° W
 12. Anywhere But Here
 13. Vacation