×

Recensie

Rock

11 augustus 2015

Foreigner

Greatest Hits Live

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Ear Music

Greatest Hits Live Foreigner Rock 3.5 Foreigner – Greatest Hits Live Written in Music https://writteninmusic.com

Kelly Hansen is alweer geruime tijd de zanger van Foreigner. Hij debuteerde zeer verdienstelijk op Can’t Slow Down. Bij de eerste uitgave van dat album zaten destijds ook een DVD en een live CD. Die eerste versie is al jaren niet meer verkrijgbaar. Klaarblijkelijk vermoedt men nog belangstelling voor die concertregistratie want die werd onlangs opnieuw uitgebracht als losse CD.

De opnamen dateren uit 2005 (Texas Station, Las Vegas) en zijn dus een decennium oud. Can ’t Slow Down was destijds toch niet verschenen en dus zingt Hansen louter nummers die door de stem van Lou Gramm bekend zijn geworden. Muzikaal is het allemaal dik in orde en worden de originele studioversies keurig nagespeeld en zelfs wat opgerekt zoals met een lekkere saxofoonsolo in Urgent of een cover van Whole Lotta Love in Jukebox Hero. Gramm’s stem is echter zo onlosmakelijk met Foreigner verbonden dat het eigenlijk een onmogelijke opgave is om hem te vervangen. Hansen kwijt zich heel behoorlijk van zijn taak, maar door historische associaties blijf je voortdurend denken: hé, dit klinkt niet zoals het hoort. Het melodieuze rockrepertoire van Foreigner staat nog steeds als een huis; nummers als Cold as Ice, Waiting For A Girl Like You en That Was Yesterday zijn simpelweg tijdloos.

Ik kan me niet voorstellen dat dit album veel aftrek gaat vinden buiten de Foreigner fanschare die deze opname nog niet in hun bezit hebben. Hoewel nieuw materiaal van Foreigner in geen velden of wegen is te bekennen is dit hopelijk een opvullertje tot Mick Jones en co het weer op hun heupen krijgen en de studio induiken. 1. Head Games (Live)
 2. Cold as Ice (Live)
 3. Waiting for a Girl Like You (Live)
 4. That Was Yesterday (Live)
 5. Blue Morning (Live)
 6. Dirty White Boy (Live)
 7. Starrider (Live)
 8. Feels Like the First Time (Live)
 9. Urgent (Live)
 10. Juke Box Hero / Whole Lotta Love (Live)
 11. I Want to Know What Love Is ([email protected] 2010)
 12. Hot Blooded (Live)