×

Recensie

Metal

29 maart 2011

Forbidden

Twisted Into Form

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Century Media

Twisted Into Form Forbidden Metal 3.5 Forbidden – Twisted Into Form Written in Music https://writteninmusic.com

Dit tweede album van Forbidden bracht niet het succes waar de band naar op zoek was. Sommige zeiden dat het aan de songs lag, ik denk meer dat het aan de tijd lag en aan de promotie dat het album kreeg. Ik heb het album nu weer een paar keer gedraaid en ik vind het een uitstekend vervolg op Forbidden Evil. De agressie is misschien wat verdwenen, maar daarvoor is nog meer techniek en controle in de plaats gekomen, zonder dat de nummers te bedacht klinken, of te mechanisch.

Parting Ways start het album als instrumentaal intro en daarna hakt Infinite er in. Deze track klinkt als Anthrax, mede door de vocalen. Technisch zit dit nummer subliem in elkaar en de solo is geweldig. Vrijwel ongemerkt gaat dit nummer over in Out Of Body (Out Of Mind). Ook dit nummer zit weer geweldig in elkaar. Verrassende breaks, zeer melodieuze zanglijnen en wederom subliem gitaarwerk. Step By Step heeft weer de ouderwetse Exodus invloeden. Twisted Into Form heeft een geweldig intro van verschillende laagjes gitaar. R.I.P. is super snel, zit vol stuiter riffs en de zanglijn is meer dan geweldig. Zonder meer een hoogtepunt van dit album. Vocaal is ook Tossed Away een hoogtepunt en afsluiter One Foot In Hell is helemaal een prima voorbeeld van hoe technisch de band was.

Op deze cd krijg je de uitstekende EP Raw Evil 1989 – Live At The Dynamo er bij. ‘Raw’ is de juiste benaming, want de opnames klinken of je er bij staat. Victim Of Changes van Judas Priest wordt goed vertolkt en de versies van Forbidden Evil, Chalice Of Blood en Through The Eyes Of Glass zijn zo rauw en ongepolijst als het maar kan.

Tracklistin Twisted Into Form:

 1. Twisted Into Form
 2. Parting Of The Ways
 3. Infinite
 4. Out Of Body (Out Of Mind)
 5. Step By Step
 6. Twisted Into Form
 7. R.I.P.
 8. Spiral Depression
 9. Tossed Away
 10. One Foot In Hell
 11. Victim Of Changes (Raw Evil 1989 – Live At The Dynamo)
 12. Forbidden Evil (Raw Evil 1989 – Live At The Dynamo)
 13. Chalice Of Blood (Raw Evil 1989 – Live At The Dynamo)
 14. Through The Eyes Of Glass (Raw Evil 1989 – Live At The Dynamo)


 1. Parting of the Ways (Instrumental)
 2. Infinite
 3. Out Of Body (Out Of Mind)
 4. Step By Step
 5. Twisted Into Form
 6. R.I.P.
 7. Spiral Depression (Instrumental)
 8. Tossed Away
 9. One Foot In Hell