×

Recensie

Roots

24 juni 2014

First Aid Kid

Stay Gold

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Columbia

Stay Gold First Aid Kid Roots 4 First Aid Kid – Stay Gold Written in Music https://writteninmusic.com

Het blijft een geweldig verhaal dat juist twee zussen uit Stockholm zulke sterke albums vol geweldige country meets pop-albums gemaakt hebben. Hun net verschenen derde album Stay Gold is hun allerbeste.

De zussen Johanna en Klara Söderberg uit Stockholm hebben dan ook stemmen die beiden klinken als een klok en samen al helemaal. En de zelf geschreven composities worden met elk album maar beter en beter. Geproduceerd door de van Bright Eyes bekende Mike Mogis hebben de songs voor het nieuwe album Stay Gold een wat voller bandgeluid gekregen maar met gelukkig exact de juiste sfeer en kleur. De strijkers die in sommige songs klinken maken de songs nog rijker. Het album is een enorme stap voorwaarts in vergelijking tot hun, toch ook al erg mooie, vorige plaat The Lion’s Roar van 2 jaar terug.

De prachtige eerste single My Silver Lining is de perfect binnenkomer maar met songs als Cedar Lane, Master Pretender, The Bell, Fleeting One, Waitress Song en albumafsluiter A Long Time Ago overtuigen de zussen al net zo hard. Zoals altijd met duo’s zijn het de ballades die het diepst raken. Als de stemmen zo perfect naast elkaar klinken als die van de zussen Söderberg al helemaal. Maar vooral als geheel maakt Stay Gold juist indruk. De verscheidenheid aan sfeer in songs maakt dit nieuwe First Aid Kid album een absolute aanrader.  1. My Silver Lining
  2. Master Pretender
  3. Stay Gold
  4. Cedar Lane
  5. Shattered & Hollow
  6. The Bell
  7. Waitress Song
  8. Fleeting One
  9. Heaven Knows
  10. A Long Time Ago