×

Recensie

Rock

27 mei 2013

Fire At The Sun

Fire At The Sun

Geschreven door: Natalie Polman

Fire At The Sun Fire At The Sun Rock 3 Fire At The Sun – Fire At The Sun Written in Music https://writteninmusic.com

Fire At The Sun is een vierkoppige rockband uit Eindhoven die claimt te klinken als female fronted bands als Garbage en Skunk Anansie. Fire At The Sun is een paar jaar bezig, treedt sinds vorig jaar live op en heeft nu een eerste naamloze EP uit. De bandleden Marjolène Smetsers (zang), Ischa Guns (gitaar), Arie Keeris (bas) en Ivo Gool (drums) “hebben ruime ervaring, opgedaan in legio bands”.

Is dat te horen op de EP? Het eerste nummer van de drie heet No More en is tamelijk catchy. Een stevige bluesachtige gitaarriff valt met de deur in huis, stampt het hele nummer door en Smetsers’ vocalen zijn helder en krachtig. Het nummer klinkt poppy en toegankelijk, terwijl er ook een bepaalde rauwheid doorklinkt. De stem van Smetsers heeft inderdaad wat weg van Shirley Manson van Garbage en ook instrumentaal is de vergelijking niet mis.

Circles is een lekker uptempo nummer met een tekst die je gezicht in gesmeten wordt: “I’ve got to face it / no more hiding / better stop running” en een refreintje en outro dat makkelijk in je kop blijft hangen “Start over again – over and over and over again”. Fijne muziek.

Afsluiter Echoes From The Deep Blue Sea begint ingetogen. Het wordt uitgesponnen in een lang (het lied klokt meer dan vijf minuten), ingetogen, maar aangenaam lied met wederom krachtige vocalen die aardig de hoogte in kunnen. Echoes From The Deep Blue Sea is een potentiële meezinger.

Dat deze band langer speelt dan vandaag kun je wel concluderen. De band klinkt goed op elkaar ingespeeld en Smetsers’ stem is zeker een aanwinst voor de band. Voor een eventuele langspeler hoopt ondergetekende op nog meer durf en een meer ‘eigen geluid’ (voor zover dat mogelijk is). Dan kan het niet fout gaan met Fire At The Sun.

Livedata

  • Vrijdag 13 december: The Rambler, Eindhoven
  • Zaterdag 14 december: YMCA, Den Haag


  1. No More
  2. Circles
  3. Echoes From The Deep Blue Sea
Downloaden bij iTunes