×

Recensie

Alternative

05 december 2015

Father John Misty – Live At Rough

Live At Rough Trade

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Bella Union

Live At Rough Trade Father John Misty Alternative 4.5 Father John Misty – Live At Rough Trade Written in Music https://writteninmusic.com

Vlak na het verschijnen van zijn meesterlijke tweede album I Love You, Honeybear gaf Father John Misty (Josh Tillman) een akoestisch solo-optreden in de winkel van Rough Trade op Brick Lane in Londen. Het optreden werd, zo bleek enkele weken geleden, op tape vastgelegd.

Voordat het jaar een einde vindt is het korte concert nu als (mini) live-album in een tot 500 stuks gelimiteerde uitgave uitgebracht in een exclusieve samenwerking tussen platenlabel Bella Union en de winkels van Rough Trade. Wat een prachtige aanvulling op dat geweldige tweede album. Dat Tillman een van de allermooiste stemmen van deze tijd heeft wisten we na zijn geweldige optredens van dit jaar (met het overweldigende concert in Paradiso in november als klinkklaar bewijs) maar al te goed. Maar dat de songs ook zonder die geniale arrangementen overeind blijven wisten we eigenlijk alleen van afsluiter I Went To The Store One Day. En wat blijft hij toch een super grappige man. Niet alleen zijn songteksten bevatten heerlijk hilarische strofen maar zijn teksten tussen de songs door zijn al net zo grappig.

Dat hij ook met songs als I Love You, Honeybear, The Night Josh Tillman Came To Our Apartment, Chateau Lobby #4 In C For Two Virgins, Nothing Good Ever Happens At The Goddamn Thirsty Crow, Holy Shit en How I’m Learning To Love The War akoestisch en op eigen kracht zoveel indruk maakt komt als een meer dan prachtige verrassing. Andere grote verrassing op deze uitgave is een op gitaar gespeelde versie van Bored In The USA. Wat een tijdloze topsongs blijven deze nieuwe van Father John Misty toch. Maar weinig andere collectie songs hebben dit jaar zoveel impact gehad. Op dit album weer optimaal bewezen.

Tracklisting Live At Rough Trade:

Kant A:

  1. I Love You Honeybear
  2. The Night Josh Tillman Came To Our Apartment
  3. Chateau Lobby #4 In C For Two Virgins
  4. Nothing Good Ever Happens At The Goddamn Thirsty Crow

Kant B:

  1. Bored In The USA
  2. Holy Shit
  3. How I’m Learning To Love The War
  4. I Went To The Store One Day