×

Recensie

Alternative

01 november 2014

Ex-Hex

Rips

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Merge

Rips Ex-Hex Alternative 4 Ex-Hex – Rips Written in Music https://writteninmusic.com

Ex Hex is het het nieuwe bandje van singer-songwriter Mary Timony. Haar kun je vooral kennen van het 90’s noiserockbandje Helium en het recente Wild Flag, waarin ze met leden van Sleater-Kinney samenspeelde. Vooral haar tegendraadse gitaarwerk en onvaste, felle zang bij Helium zijn een opvallend handelsmerk. Ex Hex is daarentegen niet zo ingewikkeld. De felle zang is gebleven, maar instrumentaal klinkt de band vooral simpel.

Simpel is in dit geval positief. In het totaalgeluid klinkt een sterke invloed door van 60’s/70’s garagerock en felle powerpop met refreintjes die zich makkelijk in je hoofd nestelen. Daarnaast pompt de ritmesectie stevig door en klinken de gitaarlijntjes aanstekelijk en opgewekt.

Mary en haar band doen hier niets origineels, maar de uitwerking is feilloos en uiterst verslavend. Het geheel klokt net over een half uur. Door de aanstekelijkheid is de PLAY-knop echter weer snel gevonden en dit album leent zich dan ook voor veel herhaaldelijke luisterbeurten. Na een tijdje zul je merken dat de liedjes een vaste plek in je hoofd hebben gevonden en voor je het weet sta je vrolijk te neuriën bij die veel te lange rij aan de kassa van de supermarkt. Ex Hex maakt je leven leuker, probeer het ook eens!

  1. Don't Wanna Lose
 2. Beast
 3. Waste Your Time
 4. You Fell Apart
 5. How You Got That Girl
 6. Waterfall
 7. Hot and Cold
 8. Radio On
 9. New Kid
 10. War Paint
 11. Everywhere
 12. Outro