×

Recensie

05 augustus 2016

Erika Kulnys

Rise Up

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Self release

Rise Up Erika Kulnys Roots 3.5 Erika Kulnys – Rise Up Written in Music https://writteninmusic.com

Ze leerde zingen in plaatselijke koren van Nova Scotia in Canada en begon na een klassieke opleiding aan de piano liedjes te componeren. Songwerk dat op langspelers als Wings en  Angel Of The Road terug te vinden is. Op Rise Up prijkt een intimistische remake van die titelsong , waarbij de ijle zang van Erika Kulnys ondersteund wordt door haar piano en een strijkersduo.

De viool van Ian  Kennedy en cello van Catherine Bent zijn eveneens prominent aanwezig  in Love Me In The Morning. In deze akoestische song vertoont het haast kinderlijke  stemtimbre van Kulnys bij momenten sterke gelijkenissen met een piepjonge Dolly Parton, terwijl structuur en opbouw naar het werk van een singersongwriter als Nanci Griffith refereren. Het met dobro verluchte Love’s Not Wasted is sterk country getint evenals Carolina dat opnieuw aan La Parton herinnert.

Bij momenten wil dat fluisterstemmetje wel eens irriteren, zoals de hoge uithalen in het refrein van de titelsong. “Everything in life has a sacrifice“, zingt Erika in de afsluitende song. Deze luistersessie een opoffering noemen gaat iets te ver maar ik moet toegeven dat ik het forward knopje soms gehanteerd heb in meer popgetint werk. Anderzijds huizen in deze langspeler enkele fijne sociaal en politiek geëngageerde songs van een jongedame die volgend jaar een verhuis naar Nashville overweegt.

Tracklisting Rise Up:

 1. I’m On Fire
 2. Love Me In The Morning
 3. Rise Up
 4. Angel On The Road
 5. Keep Your Feet Moving
 6. Roaring For A Revolution
 7. Love’s Not Wasted
 8. Carolina
 9. Hummingbird
 10. Burning The Furniture
 11. Honeysuckle
 12. Sacrifice