×

Recensie

Pop

15 juni 2013

Empire Of The Sun – Ice On The

Ice One The Dune

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: Astralwerks

Ice One The Dune Empire Of The Sun Pop 4 Empire Of The Sun – Ice On The Dune Written in Music https://writteninmusic.com

Het Australische duo Empire Of The Sun maakt al een aantal jaren muziek en heeft met Walking On A Dream en We Are The People wereldhits gemaakt. Met hun eigen geluid hebben ze een grote schare fans gekregen. Dat geluid is te omschrijven als een zomerse mix van indie, electro en zorgeloze pop. Meezing muziek, zonder boodschap. Ice On The Dune is de opvolger van hun succesvolle album Walking On A Dream uit 2008.

Waar het vorige album nog vrij experimenteel was, is het nieuwe album een stuk duidelijker. Dat begint bij DNA, een perfect zomernummer. Electro in combinatie met lichte gitaren, het typische Empire Of The Sun geluid. De volgende paar nummers hebben exact eenzelfde sfeer. Empire Of The Sun zoals ze bekend zijn geworden. Niet vernieuwend, maar dat hoeft ook niet.

Met Awakening gaan ze terug naar hun meer experimentele kant. Een langzamer nummer, volgepropt met effecten. Hoe vaker je dit nummer luistert, hoe meer de kleine geluiden gaan opvallen. En dan komt er iets onverwachts: op Old Flavours gaat het duo terug naar de jaren ’90, met een versnelde beat, keys en synthesizers. Celebrate zorgt er al helemaal voor dat je het niet meer snapt. Een door en door electro nummer vergelijkbaar met de sound van Mord Fustang. De daarop volgende nummers zijn ook verrassend. Waar er met de eerste zes a zeven nummers een duidelijke richting scheen te zijn, is deze nu volledig verdwenen. Een samenkomst van standaard electro tot zeer experimentele pop, alles komt aan bod.

De heren van Empire Of The Sun moeten met Ice On The Dune hun vorige succes proberen te evenaren. Het lijkt erop dat dit kan lukken. Met nummers als DNA, Alive en Surround Sound hebben ze de perfecte sound voor de zomer te pakken. Het album is misschien niet zo vernieuwend, maar het is zeker een van de betere albums van deze zomer.

https://www.youtube.com/watch?v=IPKAwJKGSDc 1. Lux
 2. DNA
 3. Alive
 4. Concert Pitch
 5. Ice On The Dune
 6. Awakening
 7. I'll Be Around
 8. Old Flavours
 9. Celebrate
 10. Surround Sound
 11. Disarm
 12. Keep A Watch