×

Recensie

30 mei 2016

Eli Barsi

Portrait Of A Cowgirl

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Red Truck International Records

Portrait Of A Cowgirl Eli Barsi Roots 3.5 Eli Barsi – Portrait Of A Cowgirl Written in Music https://writteninmusic.com

Farm Girl, Big Hat No Cattle en de titelsong , deze dame doet niet bepaald geheimzinnig over haar afkomst, op de cover zien we Eli Barsi aan het stuur van zo’n  stoere pick-up truck en het overige fotomateriaal dat situeert zich in eindeloze velden, perfect aansluitend bij de  western thematiek.

El Barsi groeidt op in een ranch in de prairievelden die zich uitstrekken in het zuidoosten van Saskatchewan. Tijdens haar kinderjaren tokkelt op zowat alle mogelijke instrumenten, later komt daar songwerk bij. Haar ambitie leidt naar Nashville waar ze haar muzikale carrière verder uitwerkt.  Heimwee knaagt en Eli verhuisde na een wat langer uitgelopen tussenstop  in Missouri leeft ze nu terug in de weidse landschappen in Canada en dat werkt uiterst  inspirerend op haar nieuwe langspeler.

Haar jaren lange ervaring klinkt duidelijk door en we krijgen zowat alle mogelijke country en aanverwante stijlen komen aan bod. Farm Girl beschrijft haar leven harmonieuze zang en de gebruikelijke instrumentatie fiddle ,steelgitaar, creëren de juiste sfeer bij deze wat melancholische terugblik. In andere songs is het de combinatie van elektrische gitaar van Craig Young en de warme hammond die ondersteuning biedt.

Soms wordt wat afgeweken Hitch Your Wagon To A star huppelt enigszins richting mainstream en de titelsong  Portrait Of A Cowgirl klinkt iets te afgeborsteld, de fantastische zang van Eli maakt veel goed. In de lekker ouderwetse westernswing Prairie Skies jodelt ze als volbloed cowgirl vrolijke met de coyotes mee en A Real Parner, een traditioneel duet met Brett Kissel, is puik vakwerk.

“Country Music Was Made For Saturday Night” zingt Barsi en met de twangende billy flitsen van Big Hat No Cattle illustreert ze nog eens  dat ze nog altijd een fijn feestje in de plaatselijke saloon kan bouwen ook voor lui zonder Stetson  of boots. 1. Farm Girl
 2. He’ll Be Back Again
 3. Hitch Your Wagon to a Star
 4. Portrait of a Cowgirl
 5. Prairie Skies
 6. A Real Partner
 7. God Only Knows
 8. Wild Flowers For Me
 9. Big Hat No Cattle
 10. See you Everywhere
 11. Country Music Was Made For Saturday Night
 12. Window of the West