×

Recensie

29 juni 2013

Ed Motta

AOR

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: membran

AOR Ed Motta Soul / Hiphop 4 Ed Motta – AOR Written in Music https://writteninmusic.com

Dat de Braziliaanse Ed Motta volop put uit de slimme mix van jazz en rhythm & blues, zoals die vooral in de jaren 70 en 80 gemaakt werd, wordt met elk album weer optimaal duidelijk. Op zijn nieuwe, AOR, is dat niet anders.

Vooral Steely Dan, en dan eigenlijk nog meer Donald Fagen solo, is het eerste wat je te binnen schiet als je de openingsklanken van albumopener Playthings Of Luv hoort. Bij Simple Guy (die blazerssectie is vintage DF)) en Lost In The Night (die gitaarpartijen zijn vintage Steely Dan) komen daar dan nog de losse funky stijl van Gino Vanelli (ten tijde van Powerful People en A Pauper In Paradise) en al die andere briljant gespeelde en gestructureerde studioproducties uit die tijd bij. Bij Dondi voegt Motta daar dan ook weer een heerlijke extra funky flavour aan toe. Op de rest van het album blijven die elementen terugkeren en opvallend in deze is dat ze eigenlijk prima bevallen en een fijne toegevoegde waarde geven aan de Motta songs.

AOR is vooral een muzikaal feest te noemen. Er wordt echt briljant gemusiceerd en de songs zijn stuk voor stuk erg sterk. Als er iemand is die de Los Angeles studiosound van de jaren 70 en 80 perfect door heeft is het Motta. Net zoals Bluey van Incognito de soulsound van die jaren perfect weet het herdefiniëren doet Motta dat met de L.A. sound en voegt zo de beste elementen uit die sound toe aan zijn rijke eigen muzikale ideeën.  1. Playthings Of Luv
  2. Simple Guy
  3. Lost In The Night
  4. Dondi
  5. Smile
  6. 1978 (Leave The Radio On)
  7. Dried Flowers
  8. AOR
  9. Farmer's Wife