×

Recensie

Roots

28 oktober 2019

Ed Dupas – The Lonesome Side of

The Lonesome Side Of Town

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Road Trip Songs

The Lonesome Side Of Town Ed Dupas Roots 4 Ed Dupas – The Lonesome Side of Town Written in Music https://writteninmusic.com

Voor de opvolger van Tennessee Night gooit Ed Dupass het op een enigszins andere boeg en stapt hij af van de spontane live benadering. Met multi-instrumentalist en vertrouwde producer Michael Crittenden sprak hij af om deels afzonderlijk te  werken. Dupass in zijn studio in Ann Arbor en Crittenden in zijn thuishaven in Grand Rapids, slechts sporadisch wordt het lange afstands project onderbroken voor gezamenlijke sessies met de band. Dat is het geval voor wat een wat feller rockend State of Tthe Nation terwijl Love Me Right eveneens aan de potige rockroots uit Michigan van Bob Seger herinnert maar evenzeer vergelijkingen met de Texaanse troubadour Steve Earle blijft oproepen.

It All Sounds Like Leaving, een door prachtige countrytwang geschraagde breakup song is exemplarisch voor de thematiek, Dupas zat aan de schrijftafel terwijl zijn langdurige relatie op de klippen liep, een pijnlijke breuk die niet in zielig zelfbeklag ontaardt maar in geïnspireerde, doorleefde songs verwerkt wordt. Het melodieuze Lonely, The Things I Miss, It Tears The Heart Right Out of Me zijn pijnlijke getuigenissen maar dat resulteert nergens in zouteloze tearjerkers.

Omzwervingen op de highways bieden niet meteen een uitweg zoals in Both Hands On The Wheel wordt aangegeven maar er schemert toch al een straaltje hoop door.“Darkness doesn’t bring me down more since you’ve been round”. Hypnotized bevestigt dat wegvluchten geen zin heeft. “You’re on your way and I’m on my way too”, zingt Dupas met een gezonde dosis realiteitszin en berusting ter afsluiting op zijn meest persoonlijke en sterkste langspeler tot dusver.

 

  1. The Lonesome Side of Town
 2. Lonely
 3. It All Sounds Like Leaving
 4. Both Hands on the Wheel
 5. The Things I Miss
 6. State of the Nation
 7. Hypnotized
 8. It Tears the Heart Right Out of Me
 9. Just For Two
 10. Love Me Right
 11. On My Way