×

Recensie

Alternative

28 januari 2019

Echoes of Zoo

First Provocations EP

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Aubergine

First Provocations EP Echoes of Zoo Alternative 4 Echoes of Zoo – First Provocations EP Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een fijne nieuwe band is allesblazer Nathan Daems gestart met Echoes of Zoo. Een band die in de opwinding van punk, groove en oosterse invloeden nieuwe muzikale wegen vindt.

Hun gelijknamige eerste EP met vier tracks laat zowel de diversiteit in muziek als de volle drive die de band heeft optimaal weerklinken. Daems, die in deze band vooral sax speelt, heeft in Bart Vervaeck (gitaar), Lieven Van Pée (bas) en Falk Schrauwen (drums), muzikanten die in diverse andere bands hun kwaliteiten allang hebben laten horen,  een bijzonder strak klinkend gezelschap bij elkaar gehaald. Een band die voluit kan rocken maar net zo gemakkelijk met psychedelische jazz, Afrikaanse ritmes of oosterse sferen overweg kan. De band heeft een no-nonsense punkbenadering die in alles doorklinkt.

zoo

Alle tracks van de EP, met geweldige titels als Gorilla Gorilla, Killer Whale Show, Cricket Sabotage en Pigeon Kills Cars hebben een drive en spelplezier zoals je maar heel weinig hoort. Noem het muziek met grote overtuigingskracht. Songs die ingenieus in elkaar zitten en al die eerder genoemde invloeden moeiteloos en met veel energie samen voor het voetlicht brengen. Luister toch eens naar die ritmesectie en hun onnavolgbaar lekkere ritmes. Of die heerlijk hakkende gitaarpartij die af en toe flink de bocht uit giert. Daems is het fiere baken die met zijn sublieme en super dynamische saxspel de band steeds de juiste kanten opstuurt.

Het uitkomen van hun eerste EP viel begin januari samen met een ronduit verpletterend optreden op Brussels Jazz. Want hoe goed de tracks op hun eerste EP ook klinken, Echoes of Zoo is bij uitstek een liveband. Nog meer als op hun EP komt er live een onwaarschijnlijke energie los die vermengd met die super aanstekelijke ritmes een heerlijke wervelwind teweeg brengt.  1. Gorilla Gorilla
  2. Killer Whale Show
  3. Cricket Sabotage
  4. Pigeon Kills Car