×

Recensie

Rock

06 maart 2014

Eagulls

Eagulls

Eagulls Eagulls Rock 3.5 Eagulls – Eagulls Written in Music https://writteninmusic.com

De in Leeds gevestigde band Eagulls  brengt na veel optredens, EP’s en samenwerkingen nu hun eerste full-length album uit.  Ze brengen fanatieke post-punk ten gehore, die vol energie zit.

Een pompende bas, strakke drums, gierende gitaren en vocalen met veel galm, het is allemaal aanwezig. Wat het geluid iets meer onderscheidend maakt van andere populaire bands in het genre, is dat het allemaal net dat beetje agressiever klinkt, net ietsje scheller ook.

Eerder dit jaar maakte de band een statement in een open brief op hun blog, over bands die teveel vertrouwen op hun uiterlijk en image. “TO ALL BEACH BANDS SUCKING EACH OTHERS DICKS AND RUBBING THE PRESS’ CLITS. I AM GOING TO CUT YOUR HAIR CLEAN OFF. WITHOUT YOUR 90’S HAIRSTYLES OVER YOUR UGLY FACES YOU HAVE NOTHING” zo leest de brief en zo gaat het nog even door. Op die manier trek je als band natuurlijk wel de aandacht naar je toe, maar door zo hard te schreeuwen creëert de band precies hetgeen waar ze blijkbaar een hekel aan hebben; een image! Inmiddels is de brief alweer van hun blog af.

Als we alle roddels en sappige details aan de kant schuiven, is er dan nog iets belangrijks over het album te melden? Nee, eigenlijk niet. De band maakt boze, door post-punk beïnvloedde rock, maar voegt aan het genre niet heel veel toe. Echter, wat ze doen is wel erg goed en vermakelijk. Zeer de moeite waard dus, maar verwacht niets verrassends.

Tracklisting Eagulls:

 1. Nerve Endings
 2. Hollow Visions
 3. Yellow Eyes
 4. Tough Luck
 5. Amber Veins
 6. Possessed
 7. Footsteps
 8. Fester / Blister
 9. Opaque
 10. Soulless Youth


 1. Nerve Endings
 2. Hollow Visions
 3. Yellow Eyes
 4. Tough Luck
 5. Amber Veins
 6. Possessed
 7. Footsteps
 8. Fester / Blister
 9. Opaque
 10. Soulless Youth