×

Recensie

Rock

15 april 2019

E.T. Explore Me

Shine

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Voodoo Rhythm

Shine E.T. Explore Me Rock 3.5 E.T. Explore Me – Shine Written in Music https://writteninmusic.com

n het clubcircuit is het uit Haarlem afkomstige E.T. Explore Me al 15 jaar een garage trash sensatie om rekening mee te houden. Hun energieke shows staan garant voor een waanzinnige avond vol trippy en hypnotiserende songs waarbij het onmogelijk stil staan is.

Het is dan ook bizar dat de band nu pas hun debuut album uitbrengt. Op 5 singles na hebben ze vooral ongelooflijk veel podia in binnen en buitenland plat gespeeld.  Maar nu is die daar eindelijk. En veel woorden maken ze er niet aan vuil. Shine. 12 fragmentatie bommetjes met net zulke korte titels razen voorbij en klokken net onder de 40 minuten. Alleen H.Z. Statue tript 7 minuten lang door op de pulserende baslijnen van Jeroen Blijleve, de doordrammende drumpartij van Jeroen Kruijs en het gierende orgel van Joost Varkevisser. De rest is een verzameling opzwepende tracks die af en toe verrassend melodieus of zelfs subtiel te noemen zijn, zonder aan impact in te boeten. Ik doel dan bijvoorbeeld op het heerlijke surfgitaartje in Soulbleed, het mooie orgelloopje in het retespannende Demons of de in reverb gegoten gitaarlick in Butcher

Shine geeft je toch wel een beetje van de live shows in je huiskamer of je auto stereo, maar dan zonder het zweet of de liters bier. Top plaat!!

Tracklist Shine :

Let Me In
Shine
Psychonaut
Soy un Bruto
Soulbleed
H.Z. Statue
OneManBand
Demons
Butcher
Dig Me Baby
Ink
Finceye