×

Recensie

Roots

26 november 2019

Dynamite Blues Band

Medicine

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

Medicine Dynamite Blues Band Roots 3.5 Dynamite Blues Band – Medicine Written in Music https://writteninmusic.com

Het was tijdens een in eenmalig aangekondigd kroeg concert dat Wesley van Werkhoven en JJ van Duijn  besloten om verder te gaan met de Dynamite Blues Band.  Een jaar later leverden ze al een eerste muzikaal visitekaartje af met Shakedown Boogie dat  de rauwe, energieke sound capteert die op de op de opvolger Kill Me With Love nog beter werd uitgewerkt.

De zanger harmonicaspeler en de gitarist met een muzikaal verleden bij Big Blind vormen ondertussen een hecht kwartet met drummer Jan Aandewiel en bassist Renzo van Leeuwen, vorig jaar werden ze laureaat van The Dutch Blues Challenge behaalden een podiumplaats op Europese editie.

Op Medicine weten ze andermaal verslavend spul te destilleren uit het beproefde muzikale recept  opgebouwd met uit fifties rock en billy en old skool blues onttrokken ingrediënten. In zo’n dozijn tracks van eigen makelij etaleert de Dynamite Blues Band  een compromisloze aanpak in het zog van The Red Devils Het zijn niet alleen de gruizige harpescapades, rauwe zang en puntig snarenwerk die herinneren aan de verrichtingen van Lester Butler en kompanen, het is vooral een identieke compromisloze dynamische aanpak van het kwartet uit Zuid-Holland die imponeert.

Double Barrel Shotgun zet de luisteraar meteen op het juiste spoor met roestige slide stevige zompige drumbeat  die refereert naar de drassige swamps.  In de titeltrack Medicine wordt  behoorlijk opgeschakeld met verschroeiende harmonica-uithalen en stekelige riffs. Na het rockende Take It All volgt een op solide hooks geënte Messed Up met ruimte voor harp erupties die opnieuw  uitgebreid aan bod komen in de met ijltempo voorbij razende Misery Train.

My Baby Left Me For A Rich Man, de jammerklacht van een berooide, bedrogen man wordt door  gitaarman JJ aangegrepen om de registers nog eens open te trekken terwijl Wesley een fraaie solo uit het smoelschuivertje perst. Dat wordt na het op catchy ritmiek gedebiteerde Still Don’t Know en de stevige boogiebeat van Can’t Stop nog eens overgedaan in Pull The Trigger. Het ietwat bedrieglijk  slome Schizophrenoc Woman onthult wonderlijke snarentwang en die leidt via een hitsig andermaal overrompelend uithalend Fast Track To Nowhere naar de sobere ontknoping. This Ain’t Goodbye,  een besluit dat we graag onderschrijven met dit stimulerend muzikaal medicijn.

 

 

https://writteninmusic.com/albumrecensie/the-dynamite-blues-band-shakedown-boogie/

https://writteninmusic.com/albumrecensie/the-dynamite-blues-band-kill-me-with-your-love/ 1. Double Barrel Shotgun
 2. Medicine
 3. Take It All
 4. Messed It Up
 5. Misery Train
 6. My Baby Left Me (For A Rich Man)
 7. I Still Don't Know
 8. Can't Stop
 9. Pull The Trigger
 10. Schizophrenic Woman
 11. Fast Track To Nowhere
 12. This Ain't Goodbye