×

Recensie

Roots

25 augustus 2016

Don

Anastasia

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Howlin' Dog Records

Anastasia Don Conoscenti Roots 4 Don Conoscenti- Anastasia Written in Music https://writteninmusic.com

Don Conoscenti groeit op in de omgeving van Chicago, op zijn zeventiende slaat hij de deur van de ouderlijke woonst achter zich dicht op zoek naar avontuur. Omzwervingen leiden van de VS naar Zuid Amerika, Jamaica en Japan. Zijn eerste rockgroep richt hij in Vermont op, later volgen nog enkele rock en jazzformaties, zonder noemenswaardig succes. Comoscenti belandt in Atlanta om een bestaan op te bouwen als folkie in de destijds florerende scène van Decatur in buurstaat Georgia.  Hij verhuist naar Oklahoma en Colorado, de eindeloze  western landschappen  vormen samen met de bekommernis om de oorspronkelijke Indiaanse bevolking  het hoofdthema van zijn toekomstig repertoire. In ’99 onderneemt hij samen met zijn goede vriend Ellis  Paul, en folkman uit Boston een tournee om zijn akoestische  solowerkstuk Mysterious Light te promoten en Ellis wordt ook tijdens de opnamesessies van Paradox Of Grace in de studio gesignaleerd.

Anastasia, Conoscenti’s eerste langspeler in vijftien jaar, is opgebouwd met het beste van die twee langspelers aangevuld met ouder werk uit My Brillant Masterpiece en enkele nieuwe songs. De ritmesectie van de John Oates Band zorgen samen met de in Taos residerende Britse banneling , toetsenman  Bob Andrews (The Rumour) en snarenpicker Don Richmond (The Rifters) voor een warme, organische naar de seventies lonkende instrumentatie bij het gitaarwerk van Conoscenti.

Ook vocaal krijgt Conoscenti hulp, naast  Ellis Paul, die Love Is A Curious Thing en het samen met kompaan Don gecomponeerde Drink  Another Round aanlevert, figureren gastzangers als Kevin Welch in What Else Could  I Do terwijl Eliza Gylkison in Anastasia bijspringt. Er werd niets aan het toeval overgelaten en de fraaie folkpop wordt nog opgewaardeerd door de  verfijnde strijkersarrangementen van Paul Buckmaster. Hopelijk krijgt Don Conoscenti na vijftien jaar stilte alsnog de erkenning die hij verdient met dit bijzonder fraaie werkstukje. 1. Anastasia
 2. Drink Another Round
 3. Echo
 4. Big Big Deal
 5. Ariana
 6. Love Is A Curious Thing
 7. The Other Side
 8. Live And Let Live
 9. Love Had Come
 10. That Train
 11. Smith Road
 12. What Else Could I Do
 13. Truth Is
 14. She Didn’t Break Me