×

Recensie

Alternative

03 mei 2015

Django Django

Born Under Saturn

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Because

Born Under Saturn Django Django Alternative 4 Django Django – Born Under Saturn Written in Music https://writteninmusic.com

Als het moeilijke tweede album idioom voor één band dan ook helemaal niet geldt is het voor het Django Django. Hun nieuwe album Born Under Saturn is een super aanstekelijke collectie sterke songs.

Toen het Britse Django Django in 2012 debuteerde klonk alles wat ze maakten net zo verrassend als aanstekelijk. De songs van hun gelijknamige eerste album zaten boordevol met folk, surf, dikke percussie, dansbare electronics en prachtige, volop door psychedelica beïnvloede (samen)zang. Het album bleek een ware sleeper en met uitstekende, energieke liveoptredens wist de band het publiek vervolgens volledig te overwinnen.

Gevoed door het succes dat hen ten deel viel heeft de band voor hun nieuwe album hun live-energie weten om te zetten naar de studio. Waar het debuut nog een bepaalde mate van ingetogenheid bevatte valt aan Born Under Saturn gelijk op dat het zo heerlijk veel energie bevat. Het maakt de nieuwe songs allemaal net iets aanstekelijker dan die op hun debuut. Luister het openingskwartet (Giant, Shake and Tremble, Found You en de eerste, voortreffelijke, single First Light) en je weet exact wat ik bedoel.

Maar het zijn ook nummers als High Moon, Shot Down, Vibrations en de ballad Beginning To Fade die er gelijk uitspringen. De prachtige samenzang, de geweldige melodieën, de rijke, zeer goed doordachte, instrumentatie en arrangementen maken elke track ijzersterk. De diversiteit aan stijlen die de band verwerkt maken de songs nog opwindender. Born Under Saturn is een album dat aan alle kanten overtuigt en maakt van Django Django de band om deze zomer, op de festivals in de gaten te houden. 1. Giant
 2. Shake And Tremble
 3. Found You
 4. First Light
 5. Pause Repeat
 6. Reflections
 7. Vibrations
 8. Shot Down
 9. High Moon
 10. Beginning To Fade
 11. 4000 Years
 12. Break The Glass
 13. Life We Know