×

Recensie

Pop

23 mei 2013

Dirty Honkers

Superskrunk

Geschreven door: Wilbert Stuifbergen

Uitgebracht door: Motor Entertainment

Superskrunk Dirty Honkers Pop 2 Dirty Honkers – Superskrunk Written in Music https://writteninmusic.com

Een nieuwe CD van de Dirty Honkers is altijd een verrassing. Niet dat de muziek van de meest hoogstaande kwaliteit is, maar dat hoeft ook niet altijd. Met de single Gingerbread Man uit 2010 hadden ze een bescheiden hitje. En na het verschijnen van Death By Swing (2010) en de EP Just A Taste (2012) en tussendoor nog de losse single Bubble Bath (2011) nu de tweede volledige cd van de Dirty Honkers.

Muzikaal gezien zijn de Honkers qua muzieksmaak een beetje verschoven van sound. Van een New Orleans jazz geluid met hier en daar een vette swingbeat op de eerste plaat, is het nu allemaal spektakel en beats geworden. Opener Striplease knalt meteen je speakers uit, electroswing van de bovenste plank. En op single Static gaat dat nog even door en deze songs zouden niet eens misstaan in de net verschenen film The Great Gatsby.

De vaste basis van de band bestaat uit Gad Baruch Hinkis die als DJ de productie, beats en vocalen voor zijn rekening neemt. Dan hebben we Andrea Roberts en Florent Mannant beide op saxofoon en vocalen. Op de plaat worden ze verder aangevuld met een blik aan gastmuzikanten, wat de meer dan welkom is.

We vervolgen daarna onze weg met Oh Doctor! wat nog swing genoeg heeft maar dan is het muzikale kaarsje wat mij betreft uit. De plaat blijft dan een beetje hangen in dezelfde sound met songs als Deadly Lover, Party People en Satisfy. Alleen beats, vocalen en saxofoon is wat te veel van het goede. Op Bounce & Slide en Get On It zakken ze dan helemaal door het ijs. Een soort drum’n’bass achtige composities die me nergens pakken, jammer.

Als je ze live gaat checken, het liefst op een festival (helaas alleen in Duitsland of Frankrijk), zorg dan wel dat je het hele blik gastmuzikanten treft want het trio geeft niet die feestsound die juist zo belangrijk is. 1. Striplease
 2. Static
 3. Oh Doctor!
 4. Deadly Lover
 5. Back To The Jungle
 6. Party People
 7. Shark Bite
 8. Satisfy
 9. Bounce & Slide
 10. Get On It
 11. Dirty Looks
 12. Crumble (Bonus Track)