×

Recensie

World

04 februari 2022

DINA

Heart

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht door: Audio Sport Records

Heart DINA World 4 DINA – Heart Written in Music https://writteninmusic.com

Heart is een mooi en zachtmoedig gezongen album. Het is de missie van zangeres en gitariste DINA om de luisteraar een uitweg te bieden om een moment stil te staan in de snelheid van de hedendaagse wereld. DINA heeft alle nummers zelf gecomponeerd en de teksten geschreven. En heeft het album ook zelf geproduceerd. De Kameroense bassist en bandleider Benson Itoe heeft haar net als drummer/percussionist Mamour Seck en gitarist Pim Kokkeler ondersteund in haar creatieve proces.

In de eerste rustige track What do you say is het meteen genieten van DINA’s warme stem. Dat geldt in feite voor alle nummers. In sommige tracks zoals het You have it all en het fraaie Blue Men is de West-Afrikaanse harp de kora te horen, gespeeld door Vieux Cissokho. Blue Men heeft een bijna meditatieve sfeer. ‘Slow down sister’ zingt DINA heel zachtmoedig in de derde track; de door Mamour Seck gespeelde drums geven aan deze dromerige song heel knap een West-Afrikaans accent.

In Strong staat de kora vaak het meest op de voorgrond en ondersteunt zo DINA’s pop zang erg goed. Dit zou je World Indie kunnen noemen. Door de toevoeging van de vocals van Mamour Seck wordt dit een erg goede song. In You Have It All zit er een speciale galm op haar stem waardoor een filmische sfeer wordt gecreëerd! In deze song en ook in de laatste track Until is de door Lies Beijerink gespeelde didgeridoo te horen. ‘Come closer, let me take care of you’ zingt DINA hier heel teder. Zo sluit ze dit zeer rustige maar mooie album af!

   1. What do you say
  2. Blue Men
  3. Slow down
  4. Strong
  5. Humbled
  6. You have it all
  7. Hilde
  8. Until