×

Recensie

Rock

08 januari 2020

DeWolff

Tascam Tapes

Geschreven door: Peter Urbanus

Uitgebracht door: Mascot Label Group

Tascam Tapes DeWolff Rock 4 DeWolff – Tascam Tapes Written in Music https://writteninmusic.com

DeWolff blijft zich muzikaal razendsnel ontwikkelenMaakte de band aanvankelijk naam met klassieke hardrock cq bluesrock (Deep Purple, Cream)nu is raw psychedelic Southern rock’ hun credo. Misschien ook een knipoog naar hun Limburgse roots? Tascam Tapes is een zeer verrassend, gevarieerd en sterk album geworden.   

De band, opgericht in 2007, door de op dat moment nog piepjonge zanger/gitarist Pablo van de Poel, broer/drummer Luka van de Poel en Robin Piso op toetsen en zangHun debuut was al spectaculair, alsof ze onder een omvallende platenkast terecht waren gekomen. Sindsdien is de band enorm door blijven groeien. Degenen die dachten dat het een soort eendagsvlieg zou blijven kregen dik ongelijk. Boven alles klinkt DeWolff als DeWolffeen excentrieke en flink hard rockende jonge band die in een mum van tijd zes succesvolle platen en een live album uitbrachten.  

Live staan ze garant voor een mengelmoes van onuitputtelijke energie, muzikaal vakmanschap, aanstekelijk enthousiasme en play-like-its-your-last-show’-mentaliteit.  Zelfs de legendarische Deep Purple bassist Roger Glover verklaarde onder de indruk te zijn van de band. Daarbij kleden de jongemannen zich nog geheel in seventies jasjes en overhemden. Oude zielen in jonge lijven misschien?  

Tascam Tapes is opgenomen tijdens het toeren door Europa, waarmee ze verder het experimentele pad op gaanLekker stuiterend funky ookWaar deze gasten hun inspiratie en ideeën ook vandaan halen, het wordt nergens doorsnee en de composities zijn sterk. Een rauwe funkende bluesende, gruizige sound met de nodige vintage geluidseffecten. De twaalf nummers vervelen geen van alle, van opener Northpole Blues tot afsluiter Life In A Fish Tank. Blood Meridian doet wel denken aan het werk van collega-eclecticus BeckIt Ain’t Easy en Rain zijn eerder vintage soul, met geweldige koortjesQua instrumentbeheersing hoeven ze voor niemand opzij te gaan, zonder in gefreak te verzanden 

Voor blues zijn ze evenmin benauwd (Made It To 27, Let It Fly) en wat een lekkere neuzige sounds tovert Pablo uit z’n Gibson-gitarenIn Awesomeness Of Love treedt hij zelfs in de (enorme) voetsporen van de bluesreus Albert King. Love Is Such A Waste spreekt het vorige nummer direct tegen, maar ja, zo is het leven. Am I Losing My Mind zou zo een vergeten 60-ies klassieker kunnen zijn.  

DeWolff tovert op dit album de ene geniale melodie na de andere te gekke break, of maffe wending tevoorschijnTascam Tapes zal wellicht weer een grote stap voorwaarts blijken.  1. North Pole Blues
 2. Blood Meridian I
 3. It Ain’t Easy
 4. Rain
 5. Made It To 27
 6. Nothing’s Changing
 7. Let It Fly
 8. Blood Meridian II
 9. Awesomeness of Love
 10. Love Is Such A Waste
 11. Am I Losing My Mind
 12. Life In A Fish Tank