×

Recensie

Rock

12 juni 2019

DeWolff – Live & Outta Sight

Live & Outta Sight II

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Mascot

Live & Outta Sight II DeWolff Rock 4 DeWolff – Live & Outta Sight II Written in Music https://writteninmusic.com

Op het podium is DeWolff een belevenis en nog beter dan op vinyl of CD. In 2015 bracht het trio een live plaat genaamd Live & Outta Sight uit. Twee studioalbums en vier jaar verder is het tijd voor een nieuwe concertregistratie. Die plaat heeft dezelfde naam als de vorige. Is dat een gebrek aan inspiratie of gaan ze op de Kiss traditie die hun live albums allemaal dezelfde naam gaven met een Romeins nummer erachter (Alive t/m Alive IV)?

DeWolff’s uitstekende live reputatie is te danken aan het feit dat de heren nummers live nog al eens willen uitbouwen tot een swingende jamsessie en niet schromen om bekende nummers van andere artiesten in hun muziek te verweven. Hun recentere materiaal is wat minder jam-gericht en dat hoor je terug op dit livealbum. Het enthousiasme, talent en de veelzijdigheid staan buiten kijf. Luister eens hoe ze van het stampende Sugar Moon moeiteloos overschakelen naar een ingetogen en indrukwekkende versie van Medicine waarop orgelspeler/toetsenist Robin Piso’s ster straalt.

Het gitaarwerk, de drumpartijen en het orgel zijn goed in balans en op de productie valt niets aan te merken. Is deel II dan net zo goed als deel I? Na meerdere luisterbeurten geef ik toch de voorkeur aan deel I omdat die nummers live net wat beter uit de verf kwamen. Een ander minpuntje zijn de publieke meezingpartijen en een drumsolo in Deceit & Woo die samen net iets te vaak het tempo uit de set halen. In de zaal is een meezingpartij misschien leuk voor de sfeer, maar op vinyl / cd / stream is het volstrekt overbodig en vanaf de tweede luisterbeurt vaak een reden om op de skipbutton te drukken. Het zijn echter kleine vlekjes op een verder onderhoudend livealbum. Pablo gooit er in Tired Of Loving You een machtige solo uit die veertig jaar geleden zo uit de handjes van Ritchie Blackmore had kunnen komen. Bij afsluiter Love Dimension kun je gewoon horen dat het dak eraf ging in de Nederlandse zalen waar de opnamen werden gemaakt.

Na dik tien jaar is DeWolff uitgegroeid tot een gevestigde naam in het clubcircuit en een graag geziene gast op festivals. Ze zullen dan ook regelmatig bij jou in de buurt te zien zijn. Hopelijk kunnen we nog jarenlang van ze genieten. 1. Big Talk [Live]
 2. Sugar Moon [Live]
 3. Medicine [Live]
 4. Tombstone Child [Live]
 5. California Burning [Live]
 6. Deceit & Woo [Live]
 7. Share The Ride [Live]
 8. Tired Of Loving You [Live]
 9. Outta Step & Ill At Ease [Live]
 10. Double Crossing Man [Live]
 11. Love Dimension [Live]