×

Recensie

Pop

24 april 2015

Denai Moore

Elsewhere

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Because Music

Elsewhere Denai Moore Pop 3.5 Denai Moore – Elsewhere Written in Music https://writteninmusic.com

Een groot nieuw Brits talent mag Denai Moore zeker genoemd worden. Met Elsewhere heeft ze een debuut gemaakt dat er mag zijn.

De jonge Denai Moore heeft de afgelopen maanden Engeland stormachtig veroverd. Ze toerde als voorprogramma voor het hippe SBTRKT, op basis van hun samenwerking op het laatste SBTRTK-album met de track The Light, die wonderwel goed uitpakte en Moore nog cooler maakte dan ze op basis van haar eerste uitgebrachte tracks al was. De belangstelling voor een volledig album was dus volop aanwezig.

Haar debuut Elsewhere, geproduceerd door Rodaidh McDonald (bekend van zijn werk voor The XX, Savages en How To Dress Well) en Ben Drew, herbergt een mooie collectie songs die Moore vooral ook als zeer talentvolle zangeres laten horen. Want hoewel het feit dat de productie soms wat slick en te zoet klinkt overtuigt Moore optimaal als zangeres die zowel prachtig verstild als met volle kracht de songs volledig naar zich toetrekt. Een kwaliteit die zich al openbaarde op de 2013 verschenen eerste The Lake EP.

Songs als Piano Song (de albumopener), de sterke single Brave en vooral songs als No Light en Let Me Go op het einde van het album laten horen wat voor een groot talent Moore eigenlijk is. De ingehouden productie laat Moore niet zo stralen als ze op basis van haar live optredens al kan doen. Dat de nog maar 22-jarige Moore een grote nieuwe ster kan worden is wel duidelijk. Nu net nog een wat vettere, frissere (lees: gedurfdere) productie met een volgend album en alles komt goed. Het talent is er zeker en een prachtige stem heeft ze al. 1. Piano Song
 2. Absent
 3. Blame
 4. Detonate
 5. Elsewhere
 6. Flaws
 7. I Swore
 8. Feeling
 9. Never Gone
 10. No Light
 11. Let me Go
 12. Last Time