×

Recensie

Pop

07 september 2020

Delta Spirit

What Is There

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: New West

What Is There Delta Spirit Pop 3.5 Delta Spirit – What Is There Written in Music https://writteninmusic.com

Na zes jaar stilte komt Delta Spirit aanzetten met een vijfde langspeler. De solo activiteiten van Matthew Logan Vasquez die drie langspelers uitbracht terwijl het sessie- en productiewerk van Jonathan Jamieson, multi-instrumentalist Kelly Winrich en de overige leden zet de  samenwerking even on hold. Een verfrissende pauze, het Californische verbond blijkt hechter dan ooit, na een jamsessie in 2018 Brooklyn vindt Delta Spirit terug de juiste weg en dat wordt bezegeld met nieuw werk dat de evolutie van altcountry naar meer pop getint werk verderzet.

What Is There schiet meteen stevig uit de startblokken met The Pressure dat op een opgejaagde beat deint met daarboven de ietwat ijle tenor van Vasquez. De meeste nummers baden onveranderlijk in een melodische zomerse sound zonder daarbij in vrijblijvende noch tenenkrullende rijmelarij te verzanden. Het felle It Ain’t Easy spat zowat uit de luisprekers, dat is mede de verdienste van de gereputeerde sound wizzard Tchad Blake die het geheel in een levendige mix plaatst. In het door pianogetokkel en een muur van vervormde gitaren aangedreven How Bout It? een song over de innerlijke tweestrijd van een gokker, worden rauwe zangpartijen met falsetto uithalen afgewisseld.

In Can You forgive Me? horen we voor de allereerste keer de zachte stem van Winrich die wat verder opduikt in Just The Same, een andere verscheurende ballade die je meteen meesleept, terwijl in de gefluisterde titeltrack What Is There op sobere akoestische gitaarakkoorden zowat het verhaal van Delta Spirit passeert. Aangenaam popwerk dat om meerdere luisterbeurten smeekt.  1. The Pressure
  2. It Ain't Easy
  3. Gow Bout It
  4. Can You Forgive Me?
  5. Better Now
  6. Home Again
  7. Making Sense
  8. Lover's Heart
  9. Just The Same
  10. What Is There