×

Recensie

Pop

03 december 2012

Delorentos

Little Sparks

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: Cottage/DeloRecords

Little Sparks Delorentos Pop 3.5 Delorentos – Little Sparks Written in Music https://writteninmusic.com

Bij de eerste luisterbeurt van Delorentos’ nieuwste cd Little Sparks, gebeurde er iets raars met me. De manier van zingen, de gitaren, de details: alles klopt als een bus en klinkt o zo heerlijk vertrouwd. Na meer luisterbeurten klonk het zo vreemd veilig, alsof ik het album al jaren in de kast had staan. Delorentos’ derde album Little Sparks is een heel goed verteerbaar indie popalbum met alle benodigde elementen: teksten over de moeilijkheden in de liefde, snelle energieke drums, dansbare deuntjes en oorwurmrefreintjes.

De stem van zanger/guitarist/pianist Rónan Yourell doet denken aan die van Brandon Flowers van The Killers (Did We Ever Really Try, Right To Know, Give It Up Now, Witness In The Dark), de gitaarpartijen en drumbeats aan bands als Two Door Cinema Club en The Vaccines (Care For, Little Sparks, Pace Yourself). Single Bullet In A Gun doet je automatisch meezingen en Petardu is prima ingetogen, evenals Waited For You So Long. Dansnummers en akoestische songs worden perfect afgewisseld en de plaat geeft je een heel goed gevoel. Een echt hoogtepunt is er niet (Bullet In A Gun en Right To Know komen in de buurt), de plaat piekt als geheel.

Het Ierse kwartet (naast Yourell spelen zanger/gitarist Kieran McGuinness, bassist Níal Conlan en drummer Ross McCormick in Delorentos) bracht in 2007 het debuutalbum In Love With Detail en in 2009 You Can Make Sound uit en dit jaar dus Little Sparks. De Ierse media zijn lyrisch over de derde plaat en noemen het de beste van de band tot nu toe. Bovendien is Little Sparks misschien wel het beste werk uit Ierland van de laatste tijd, zo reppen ze. Deze positieve kritieken heeft Delorentos meer dan verdiend. Little Sparks is een bescheiden titel voor een vonkende plaat als Little Sparks. 1. Did We Ever Really Try
 2. Bullet in a Gun
 3. Care for
 4. Petardu
 5. Right to Know
 6. Little Sparks
 7. Waited for You So Long
 8. Pace Yourself
 9. Give It Up Now
 10. The Stream
 11. Swimmer
 12. Witness in the Dark