×

Recensie

Roots

21 oktober 2021

Darling West

Live 2020

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Jansen Records

Live 2020 Darling West Roots 3.5 Darling West – Live 2020 Written in Music https://writteninmusic.com

Tijdens een van de talloze omzwervingen de VS deelde het Noorse duo het podium met Lucinda Williams en raakte gecharmeerd van hun prestaties die ze omschreef als ‘Cosmic Folk’. Mari en Tori Egil Kreken brachten eerder al  enkele langspelers uit die geenszins verbergen dat ze verslingerd zijn op authentieke Americana. Er stond al een opvolger in hun planning voor het niet onaardige While I Was Asleep, de promotour voor You’ll Never Know Unless We Try diende na enkele shows onderbroken te worden door de eerste Corona golf die de Scandinavische landen bereikte.

In de herfst van 2020 brachten ze enkele concerten voor een beperkt publiek in Oslo en Stavanger. De tracks van de recente langspeler krijgen een herkansing, geheel terecht eisen River en vooral Better Than Gold hun plaats op tussen het oudere werk. De zang van Mari en harmonische ondersteuning van haar man Tori klinken met dat gelaagde snareninstrumentarium en de hulp van enkele extra muzikanten op het podium sterker dan ooit.

Ook het vroegere uit Vinyl And A Heartache geplukte werk  blijft overtuigend en gaat na een fijne selectie uit While I Wa Asleep vooraf weerom een glansrol voor zangeres Mari die met haar heldere zoetgevooisde timbre dat gelijkenissen oproept met illustere folkdames uit de Transatlantische scene en bovendien de vergelijking moeiteloos doorstaat in songs als Loneliness en Rolling On. De mooi uitgebalanceerde live-registratie wordt met een krachtige finale uitgewuifd door deze toppers uit de Nordicana.

Kant A:

  1. River
  2. Better Than Gold
  3. The Sweetest Tune
  4. Someone Like You
  5. After My Time
  6. Dover
  7. Loneliness
  8. Rolling On
  9. Vinyl and a Heartache
  10. Can't Help It