×

Recensie

Electronic

13 juli 2016

Dani Siciliano

Dani Siciliano

Geschreven door: Bart Veenstra

Uitgebracht door: Circus Company

Dani Siciliano Dani Siciliano Electronic 3.5 Dani Siciliano – Dani Siciliano Written in Music https://writteninmusic.com

Er zijn weleens platen waarbij je tijdens de eerste luisterbeurt niet overtuigd kan worden van de inhoud. Nadat je een bepaald album vervolgens vaker hebt gehoord, leer je het steeds meer te waarderen en lijkt de muziek steeds beter worden. Het nieuwe titelloze album van Dani Siciliano is er zo een.

De zangeres heeft besloten ditmaal haar album naar zichzelf te benoemen en dat heeft een reden. Met haar nieuwe album wil ze een persoonlijk statement uitbrengen. Waar ze voorheen veel experimenteerde met pop en elektronica reageert ze nu met veel nieuwe tonen en timbres. Op het nieuwe album heeft ze geprobeerd zo zelfstandig mogelijk te kunnen werken, zodat ze haar eigen creativiteit er volledig op los kon laten. Slechts een aantal andere muzikanten werden gebruikt. Haar warme stem staat nog altijd centraal en ook haar vroege werk (de pop en elektronica) is terug te horen, maar desalniettemin is het wel iets wat heel erg eigen klinkt. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat de songteksten in verhaalvorm naar buiten komen, wat een bewijs is van Siciliano’s onbelemmerde visie op dit album.

Waar het album wat kalmpjes en misschien wat saai begint, is het met Blink genieten geblazen. Het nummer klinkt zowel erg poppy als elektronisch en bovenal zorgen de drums voor een wat bombastischer geluid. Dat het album verder erg gevarieerd is, blijkt wel uit So Amazing dat met zijn zwoele gitaargeluid erg funky overkomt, terwijl Together weer erg folky is.

Bovendien is I’m The Question, mede dankzij het gebruik van de nodige elektronica, een erg dansbaar en speels nummer. Een andere opvallende track is het upbeat nummer Dragons, dat over een refrein beschikt dat zeker blijft hangen. Al met al kent het nieuwe album van Dani Siciliano een aantal zeer goede songs, naast een aantal nummers die nauwelijks opvallen en daardoor gauw vergeten zullen zijn.

Voor de Amerikaanse zangeres was het de eerste plaat sinds tien jaar, maar het is te hopen voor haar fans dat de volgende niet net zo lang op zich laat wachten. Er is, zoals beschreven, ruimte voor verbetering maar een aantal nummers smaken zeker naar meer. 1. Why
 2. Take Two
 3. Blink
 4. So Amazing
 5. I'm The Question
 6. Come On
 7. Dragons
 8. Together
 9. Chasing The Sun
 10. Gone Are Those Days
 11. Sincerely