×

Recensie

Pop

30 januari 2012

Dan San

Domino

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Dying Giraffe Records

Domino Dan San Pop 4 Dan San – Domino Written in Music https://writteninmusic.com

Dat België de een na de ander muzikale grootheid aflevert is bekend. Het is echter niet alleen Vlaanderen wat de klok slaat.  Wallonië trekt nu ook een blik open. Na de succesvolle EP Pillow brengt het Luikse Dan San op 6 februari het album Domino uit. Het ingetogenere Domino geeft bij de juiste atmosfeer mooie sferische beelden. Dromerige beelden  en melancholische sferen veroorzaakt door het ijle geluid van piano, subtiele percussie en gitaar die alleen te horen is wanneer het strikt noodzakelijk is, afgewisseld door ijle strijkers en koperblazers.

De teksten zijn bij Domino ondergeschikt aan de muziek. Het fraaie stemgeluid van de heren en de wijze waarop de woorden worden gebracht verwekt op bepaalde momenten kippenvel. Het lijkt erop of Sigur Ross daarbij een beetje om de hoek komt kijken. De zang levert slechts één van de vele prachtige onderdelen van dit album.

Domino is een album  van een folkband uit Luik welk je moet leren luisteren. Een prachtig album om heerlijk bij weg te dromen. Wat heeft België ons nog meer te bieden? 1. Moon
 2. The Shade
 3. So Many Yards
 4. Under A Sea Of Lies
 5. Reality
 6. Question Marks
 7. The Wind
 8. The End Of The Day (Pt. II)
 9. Heavy Mist
 10. Sleeper
 11. Tomorrow
 12. Domino
 13. Leaves