×

Recensie

Pop

10 december 2019

Curt Boettcher & Friends

Looking For The Sun

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: High Moon Records

Looking For The Sun Curt Boettcher Pop 4 Curt Boettcher & Friends – Looking For The Sun Written in Music https://writteninmusic.com

Neen, dit is geen  verzameld werk van een of andere  getalenteerde maar schaamteloos  genegeerde singer-songwriter uit de rijke Amerikaanse pop geschiedenis. Looking For The Sun  is opgebouwd met zeldzaam singlewerk van Curt Boettcher, die in ‘87 overleed op 43-jarige leeftijd.  Boettcher zet als producer en songwriter de krijtlijnen uit voor de zonnige, harmonische pop in de jaren zestig. Naast zijn productie werk voor The Association en Tommy Roe is Boettcher actief in persoonlijke muzikale projecten.

Hij start in ‘63 tijdens zijn tienerjaren in ‘63 in Minneapolis The GoldeBriars op. In dat folkcombo met tiener zangeressen Dotti en Sherri Homburg  test hij de lichtvoetige zonnige popsound uit die later zijn handelsmerk wordt. In LA vindt hij een nieuwe muzikale partner, met Victoria Winston, een voormalig kindsterretje in Hollywood, vormt hij het duo Summer’s Children dat  in ’66 Milk and Honey uitbrengt.

In die  periode is hij als producer actief en werkt vaak met bandleden van The Wrecking Crew en de latere TCB band van Elvis. Het is tijdens een van die sessies dat Gary Usher, aan het werk met Brian Wilson, met de geniale, visionaire methode van Boettcher geconfronteerd wordt. Die ontmoeting resulteert in een samenwerkingsverbond met Usher’s superieure studio combo Sagittara, waarin zangeres Lee Mallory figureert, een episode die ter afronding  even aan bod komt.

Er wordt gefocust op het minder bekende productiewerk van Boettcher. Naast een onuitgegeven track van Cindy Mallone passeren Ray Whitley, Jonathan Moore, Eddie Hodges  en Keith Colley, met fijne gitaarpicking en harmoniezang van Glenn Campbell. De prachtige girlpop van The Boutiques  wordt afgewisseld met experimenten van Action Unlimited en Gordon Alexander.

Een gevarieerd en wonderlijk aanbod deze verassende collectie ‘sunshine pop’ uit de jaren zestig, onveranderlijk opgewaardeerd met de geniale muzikale touch en luchtige psychedelische accenten van Boettcher. Bovendien hoort bij Looking For The Sun een fraai geïllustreerd boekje met telkens verhelderend commentaar bij de afzonderlijke sessies. 1. CINDY MALONE – You Were Near Me
 2. RAY WHITLEY – Take Back Your Mind
 3. SUMMER’S CHILDREN – Milk and Honey
 4. THE BOUTIQUES – Did You Get Your Fun
 5. KEITH COLLEY – Enamorado
 6. KEITH COLLEY – Shame, Shame
 7. JONATHAN MOORE – I Didn’t Ever Know
 8. EDDIE HODGES – Shadows and Reflexions
 9. ACTION UNLIMITED – My Heart Cries Out
 10. ACTION UNLIMITED – Thinking To Myself
 11. RAY WHITLEY – Here Today, Gone Tomorrow
 12. RAY WHITLEY – Lorraine
 13. JONATHAN MOORE – London Bridge *
 14. SANDY – The Best Thing
 15. SANDY – All I Really Have Is A Memory
 16. THE BOUTIQUES – Mr. Man of the World
 17. GORDON ALEXANDER – Looking For The Sun
 18. GORDON ALEXANDER – Miss Mary *
 19. GORDON ALEXANDER – Windy Wednesday
 20. SAGITTARIUS – Another Time
 21. SAGITTARIUS – Pisces