×

Recensie

Roots

26 november 2021

Curse Of Lono

People In Cars

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Submarine Cat Records

People In Cars Curse Of Lono Roots 4 Curse Of Lono – People In Cars Written in Music https://writteninmusic.com

Felix Bechtolsheimer  bracht de afgelopen jaren na een  muzikale voorgeschiedenis bij Hey Negrita met Curse of Lono enkele voortreffelijke langspelers uit,  Severes, As I Fell en 4Am and Counting ontstonden in de nasleep van Bechtolsheimer  destructieve levenswandel gevuld met opgedoekte bands, het verlies van familieleden en geliefden en een hardnekkige drugsverslaving. Vanuit Hamburg verzeilde hij als kind in Londen, daar ontdekt  hij naast muziek drugs. Zijn drugsverleden laat hij achter zich na een drastische afkickperiode en lang verblijf in Florida. De Amerikaanse muzikale roots worden zijn nieuwe obsessie die hij ventileert in het Londense countryrock combo Hey Negrita.

Na een pauze en ontmoeting met een oude vriend zoekt hij andere muzikale horizonten op samen met Negrita drummer Neil Findlay, gitarist Joe Hazel, basvrouwe Charis Anderson en toetsenman Dani Ruiz Anderson. Noodgedwongen speelden ze hun partijen afzonderlijk in en die werden samen met nieuwe songs in gestripte versies ingeblikt op aanvullende intimistische setting

Het centrale thema van drugs gerelateerde verhalen werd voordien al uitgebreid met andere onderwerpen maar het verleden blijft Felix achtervolgen. Hij kwam er achter dat een vrouw met wie hij ooit een wild drugsweekend deelde aan een overdosis bezweken was, een ingrijpende gebeurtenis die hij vaker beleefde en in een nieuwe song resulteerde. De mysterieus fluisterende vrouwenstem op de achtergrond in het hallucinante So Damned Beautiful is van de Canadese zangeres Tess Parks en flankeert  het donkere, morbide bariton parlando dat bij momenten  herinneringen aan Cohen en Cave oproept.

‘’The postman brings the letters, the letters bring the pain, the pain brings to the surface what I never  be again’’, somber geprevel op donkere pianotonen in Man Down. Het refereert  naar de pijnlijke  leegte die zijn overleden vader achterlaat, een gevoel dat eveneens opduikt in het op gelaagd toetsenwerk eindeloos varende Time Slipping.

Steppin’ Out  en het overige song werk baadt in een identieke troosteloze teneur, een enkele keer doorbroken wordt met een ogenschijnlijk vrolijk huppelend Ursula Andress. Meer dan ooit weet Felix Bechtolsheimer te boeien met sombere, bespiegelingen in een beklemmende soundtrack. 1. Let Your Love Rain Down On Me
 2. Think I'm Alright Now
 3. Ursula Andress
 4. Man Down
 5. Steppin' Out
 6. So Damned Beautiful
 7. n Your Arms
 8. Alabaster Charlie
 9. Buy The Ticket, Take The Ride
 10. Don't Take Your Love Away
 11. Time Slipping