×

Recensie

Roots

06 november 2022

Courtney Hale Revia

Growing Pains

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: eigen beheer

Growing Pains Courtney Hale Revia Roots 3.5 Courtney Hale Revia – Growing Pains Written in Music https://writteninmusic.com

Tijdens haar schooljaren  stond haar besluit vast ze zou zo snel mogelijk het plaatsje waar zij opgroeide in het Zuidwesten van Texas achter zich laten en naar de grote stad verhuizen. Courtney Hale Revia woont nog steeds in 7 Oaks in Beaumont, een plek die moeilijk bereikbaar is als de toegangswegen na een storm onderlopen. Ze woont er nog steeds en lijkt daar tot haar  eigen verbazing behoorlijk tevreden over. In One Way Out klinkt berusting door maar het verlangen blijft onderhuids sluimeren. Het zijn persoonlijke verhalen zoals de tilteltrack Growing Pains, over de niet altijd even gemakkelijke omstandigheden voor een opgroeiende kind, meteen aangeeft.

Courtney brengt haar verhalen met een warme zachte semi akoestische countrybenadering benadering, een sound  die ze  noemt, geïnspireerd door bluegrass en countryfolk roots en het recente overlijden van haar vader James T. Hale, zelf een behoorlijk getalenteerd singer-songwriter.

De zangeres  ambieerde niet echt een bestaan als muzikant, ze combineert al enkele decennia de rol van huismoeder met lerares en verwerkt die ervaringen in haar songs die ze steevast met akoestische gitaar begeleidt. In de studio krijgt ze assistentie van uitstekende muzikanten. Lavender Cowgirl wordt door fiddle en twangende snaren aangestuurd en de smartelijke ballade komt nog het dichtst bij de traditionele country met een tempoversnelling en de onvermijdelijke Yee-haw kreet.

Na de door mandoline en fiddle ondersteunde ballade They Poisoned The Well  en Cutting Lines  gaat het met Blood and Water in gestrekte draf verder door de prairie. “I don’t write songs ment for drinking”, zingt Courtney in een fraai meanderend Who Are You. Na het zweverige mandoline-epos Lochness verzeilen we toch even in de plaatselijke saloon op de tonen van Coffee Beans, een uitgelaten honky tonker die wel eens in de Logon Cafe weerklinkt.

Het blijft al bij al nogal braafjes maar de prachtige zang, die me bij momenten aan een minder nasaal zingende Natalie Merchant herinnert en de voortreffelijke begeleiding tillen de derde langspeler van Courtney Hale Revia naar een hoger niveau. Ter afsluiting  duikt het uit vaders songboek afkomstige Bloom Where You Are op, een podiumregistratie in 7 0aks Event Garden.

 

  1. One Way Out
 2. Growing Pains
 3. Lavender Cowgirl
 4. They've Poisoned The Well
 5. Cutting Lines
 6. Blood and Water
 7. Who Are You
 8. Lochness
 9. Coffee Beans (The Logon Cafe Song)
 10. Rainbows at Night
 11. The Sheep Who Sleep With Coyotes