×

Recensie

Jazz

24 februari 2017

Corrie Dick

Impossible Things

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Chaos Collective

Impossible Things Corrie Dick Jazz 4 Corrie Dick – Impossible Things Written in Music https://writteninmusic.com

Corrie Dick is één van de meest veelbelovende drummers die vanuit Engeland de jazzwereld aan het veroveren zijn. Op zijn eigen album Impossible Things wordt dat eens te meer duidelijk.

De Schotse drummer heeft een snelle carrière gemaakt de afgelopen jaren. Als jonge, veelbelovende drummer afkomstig uit jonge, talentvolle Chaos Collective, werd hij reeds voor vele projecten en bands gevraagd maar de grote successen kwamen vorig jaar met Dinosaur, het zeer talentvolle kwartet waar ook trompettiste Laura Jurd, bassist Conor Chaplin en toetsenman Elliot Galvin deel van uit maken en zijn toetreding tot Jasper Høiby’s Fellow Creatures, het veelbelovende collectief rondom de Phronesis-bassist.

In 2015 bracht Dick zijn eerste soloalbum uit met Impossible Things (een verwijzing naar Lewis Caroll). Een album waarop hij zijn muzikale invloeden vrijelijk kon botvieren. De composities stuiteren van postbop naar Keltische folk naar Afrikaanse percussie. Verrassing op Impossible Things is de rol van zangeres Alice Zawadzki die met smaakvolle vocalen de fraaie teksten, gelijk al erg raak in albumopener Soar, het album een rijk extra geeft.

Met gasten als Laura Jurd en saxofonist George Crowley, die in een track als King Williams Walk gelijk maar weer laat horen hoe bijzonder ze zijn, heeft Dick sterke troeven in zijn band. Maar het is vooral ook Dick zelf die met ijzersterk drumwerk in folk-meets-Moroccan-track als Annamarrakech (hij studeerde Marokkaanse muziek) zelf de show steelt. De samenwerking met Zawadzki komt het mooist tot zijn recht in Lock Your Heart waarop haar zang in een prachtige saxsolo van Joe Wright uitmondt.

Impossible Things is een mooi gevarieerd album waarop Dick zijn geliefde muzikale stijlen met erg sterk en gedreven drumwerk de wereld induwt. Omringd door een keur aan ander veelbelovend talent weet Dick steeds optimaal te overtuigen in sterke composities.  1. Soar
  2. King William Walk
  3. Six Impossible Things
  4. Annamarrakech
  5. Farewell Modhachaidh
  6. Lock Your Heart Up
  7. What Has Become of Albert?
  8. Don't Cry