×

Recensie

Electronic

27 februari 2021

Coma World

Coma World

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Byrd Out

Coma World Coma World Electronic 4 Coma World – Coma World Written in Music https://writteninmusic.com

Muziek die geen genregrenzen kent, daar houden wij ontzettend van. Coma World, een nieuwe samenwerking tussen geluidskunstenaars Betamax (The Comet is Coming, Soccer96) en Pete Bennie (Speakers Corner Quartet), grossiert in een onnavolgbare opeenstapeling van stijlen in een opwindende mix samengesmolten.

Hun gelijknamige debuutalbum is een van korte flarden in coole sounds en van diepe groovy funky vibes die doortrokken van psychedelica hun weg vinden. De basis van dit alles zijn ritmische skills van Betamax, een muzikant die sowieso immer voor het muzikale avontuur gaat en binnen Coma World, ook met electronics, nog meer ruimte pakt. Bennie sluit hier met coole bas licks en al net zo lekker vervreemdende sounds geweldig op aan.

Hypnotiserend balancerend door een muzikale wereld die zijn oorsprong in de electronics, dub, jazz, funk en psychedelica heeft en een lust naar het duister, drone en het geestverruimende optimaal door laat klinken. Als meditaties opgezet, dan weer hallucinerend met lekker donkere funky vibes explosief de andere kant op trekkend.

Hun eersteling kent in totaal 16 tracks – waarvan de kortste 48 seconden en de langste 6.05 minuten telt – die allen uitblinken in onvoorspelbaarheid en avontuur. Alsof de twee muzikanten besloten hadden alles los te laten en gewoonweg op intuïtie en met veel spelplezier tracks te gaan maken. Uiteindelijk stukken uit tracks haalden en gebruikten als korte schetsen en langere experimenten in zijn geheel konden vastleggen.

Coma World is zo’n project dat je gelijk live in een volgepropte zaal vol geïnteresseerd publiek wil zien. Zo’n optreden waar de energie van het podium afspat en waar elke verandering in de tracks met veel gejuich onthaald wordt. Coma World verdient alle aandacht optimaal.

Hun gelijknamige EP is in een oplage van 300 stuk behoorlijk gelimiteerd dus sla je slag of in de winkel of op hun eigen bandcamp pagina.

Kant A:

 1. Wipe And Erase
 2. Megatone
 3. Strangers In The Home
 4. Duty To Die
 5. Thief
 6. Wild Colours
 7. Cream Submarine

Kant B:

 1. Bouncing Bunnies
 2. Wake And Fake
 3. Oh My Eyes
 4. No Focus
 5. Some Sleep For The Weak
 6. Paranoid Visions Of Worm
 7. Oblonge
 8. Mind Grinder
 9. Cream Submarine (Sarmacja Dub)