×

Recensie

Rock

28 december 2012

Chickenfoot

LV

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Edel/Ear Music

LV Chickenfoot Rock 4 Chickenfoot – LV Written in Music https://writteninmusic.com

Het zat er aan te komen dat één van de beste live bands van dit moment een live album uit ging brengen. Op LV staan 4 live versies van songs die afkomstig zijn van III en 5 songs die afkomstig zijn van hun debuut. De eerste 4 nummers, Lighten Up, Big Foot, Last Temptation en Something Going Wrong staan ook op de heruitgave van hun debuutalbum. De andere 5 tracks zijn al eens op B kantjes verschenen, dus wellicht hebben de allergrootste fans deze cd al helemaal in huis, maar voor de meeste zal het allemaal nieuw zijn.

De muzikale superioriteit spat er het hele album af, maar vooral de Oh Yeah spant de kroon. Sammy meldt dat dit nummer ooit als jam is begonnen, toen een echt nummer werd en nu weer een jam is. En dat klopt, een jam met een absoluut gedeelde hoofdrol voor Michael Anthony en Joe Satriani. Lekker hoor en wel even wat anders dan de studio versie. Sowieso is het genieten van Satriani’s geweldige snarenwerk. In Turning Left bijvoorbeeld komt Hendrix ook nog even voorbij in het adembenemende slotstuk.

Wie de band wel eens live heeft gezien, weet wat een feest dat is. Het plezier spat er van af. Zonder beeld mis je dat een beetje op de cd, maar nu kan je alleen op de muzikale kwaliteit focussen en die is zo ontzettend hoog. LV is een uur lang genieten van een echte superband!  1. Lighten Up
  2. Big Foot
  3. Last Temptation
  4. Something Going Wrong
  5. Oh Yeah
  6. Down The Drain
  7. Turnin' Left
  8. My Kinda Girl
  9. Learning To Fall