×

Recensie

Pop

03 februari 2014

Chef' Special

Passing Through

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: Caroline

Passing Through Chef' Special Pop 4 Chef’ Special – Passing Through Written in Music https://writteninmusic.com

Met Passing Through brengen de mannen van Chef’ Special hun tweede album uit. Een album waarvan na het succes van hun debuut One For The Mrs. veel van verwacht wordt.  

Je hebt van die bands die alles mee lijken te hebben: Uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en elke maand te zien als huisband bij DWDD. Hun clips werden opgepakt door MTV tot Comedy Central, de Nederlandse radio draaide de band grijs, Nederlandse en Amerikaanse serie’s pakten track van de band op en, nog belangrijker, de band verkreeg volle zalen en uitstekende album verkopen.

Na bijna drie jaar is het tijd voor een nieuw album dat met albumopener Peculiar gelijk duidelijk laat horen dat de band flink gegroeid is. Er is nog steeds die herkenbare vrolijke sound van het vorige album, alleen zit er nu meer diepte in. De openings song is dan wel vintage Chef’ Special, je hoort alleen dat het opnameproces professioneler is geweest en er meer tijd is gestoken in het lagen van het song.

Hoe meer songs je hoort, hoe diverser ze klinken. De band durft de diepte op te zoeken en ook meer rustige songs te laten horen. Het middengedeelte van het album laat daarom een andere Chef’ Special horen. Maar natuurlijk staan daar ook songs als het heelrijk aanstekelijke Love Riot tegenover. Na enkele rustige nummers komt Day is Done dan weer als een verrassing met z’n uptempo tune op de synths. Carnivore, een song die van een uptempo vibe al snel naar een lekkere dub vibe verschuift, sluit daar naadloos op aan.

Het album wordt afgesloten met In Your Arms, een ode aan de overleden vader van de zanger Joshua Nolet. Een rustig, onverwacht gevoelig nummer, dat laat horen hoe divers en getalenteerd de band is, en daarmee de juiste afsluiter van Passing Through vormt.

Passing Through is de fijn volwassen opvolger van debuut One For The Mrs. Het is divers, energiek, ontspannen en zit goed in elkaar. Minder vrolijkheid en meer diepte en beter spel maken dit een sterk tweede album.

Tracklist Passing Through

 1. Peculiar
 2. Wash Away
 3. Eden
 4. On Shoulders
 5. Julie
 6. Everybody
 7. Still Don’t Know
 8. Nights Like This
 9. Love Riot
 10. A Message
 11. Free
 12. Day is Done
 13. Carnivore
 14. Intellectuals
 15. In Your Arms