×

Recensie

Soul / Hiphop

02 april 2011

Chef' Special

One For The Mrs.

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Kaiser Records

One For The Mrs. Chef's Special Soul / Hiphop 3 Chef’ Special – One For The Mrs. Written in Music https://writteninmusic.com

Dit voorjaar zal Chef’ Special uit Haarlem veel in Nederland te zien en te horen zijn. De mix van hiphop, rock, reggae en funk zal het ongetwijfeld goed doen als de temperaturen stijgen. De gastrol van Phete Philly op dit album is niet verrassend. Het geluid van Chef’ Special doet wel wat aan dat van hun stadgenoot denken.

De band werd al gekroond tot Serious Talent bij 3FM en is inmiddels geboekt voor diverse zomerfestivals. Het album One For The Mrs. (waarbij Mrs. verwijst naar de trouwe Volkswagenbus van de band) biedt genoeg materiaal voor lekkere gigs. Bijzonder is het echter allemaal niet, wat voorbijkomt op One For The Mrs. Chef’ Special serveert inderdaad lekkere festival- en radiomuziek. Geen commerciële meuk, maar ook niet memorabel.

Daar waar de heren afwijken van de wat voorspelbare mix van hiphop, reggae en rock zijn ze eigenlijk op hun best. Het vederlichte Birds, met een trombone en een originele beat is een blijvertje. The Biggest Monkey – over mannelijke driften – is lekker dreinend, klinkt exotisch en heeft een dikke kopersectie. Met dank aan Kyteman’s Orkest.

Chef’ Special slaat hier en daar toe met wat heftiger werk. My Night Off is een stampende track met heerlijke keyboards. Daar valt nog een leuke remix van te maken! Het heftige Spittin On Ye Citystreets kent lekkere gefreakte gastvocalen van E1 Ten en Tessa Douwstra. Deze twee oprispingen doen het album zeker geen kwaad, al is er toch veel meer nodig om van One For The Mrs. een topper te maken.

Hieronder het nummer Scribblin: 1. Sixteen Bars
 2. Airplaying
 3. Scribblin
 4. Birds
 5. My Night Off
 6. Biggest Monkey
 7. Lie To Me
 8. Colors
 9. Spittin On Ye Citystreets
 10. Slowdown
 11. Stick Around
 12. Road I Walk On