×

Recensie

Metal

28 maart 2012

Cannibal Corpse

Torture

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Metal Blade

Torture Cannibal Corpse Metal 4 Cannibal Corpse – Torture Written in Music https://writteninmusic.com

De reputatie is Cannibal Corpse vooruit gesneld. In de tijd dat deze band zijn eerste albums uitbracht hebben ze een behoorlijke impact gemaakt op de media. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ze in landen als Amerika, Australië en Duitsland gecensureerd worden. The land of the free blijkt dus niet zo vrij te zijn. En waar gaat het allemaal om? De muziek is heftig, de covers zijn extreem en de teksten gaan over horrorfilms. Er gebeuren veel vreselijker dingen in de echte wereld dan in horrorfilms, maar daar horen we de heren politici nooit over.

Halverwege maart is via Metal Blade de nieuwe CD Torture verschenen. De cover is controversieel en de muziek is heftig; wat valt er verder nog over Cannibal Corpse te zeggen? Nou, dat Torture een zeer sterk album is! Dit album is geproduceerd door Erik Rutan, die we kennen van Hate Eternal en natuurlijk van Morbid Angel. De plaat heeft 12 songs die allen tussen de drie en vijf minuten duren. Het zijn sterke compacte composities met opvallend veel variatie onderling. Er zijn songs met de kenmerkende razende ritmes en waar gas terug wordt genomen, maar allemaal hebben ze de bekende intensiteit van Cannibal Corpse. Bij de wat meer mid-tempo nummers komt de bizarre intensiteit en agressie het best tot uitdrukking. De bas ligt opvallend goed in de mix, die verder een erg open karakter heeft. Al deze elementen zorgen ervoor dat Cannibal Corpse met Torture een zeer sterk statement gemaakt heeft; de band telt nog steeds mee en is een belangrijke speler in het traditionele death metal genre!

Cannibal Corpse is in de maand juni twee maal live te aanschouwen in ons land: dinsdag 12 juni staat de band in Hedon in Zwolle en woensdag 13 juni in L.V.C. in Leiden.

Tracklisting Torture:
1. Demented Aggression
2. Sarcophagic Frenzy
3. Scourge of Iron
4. Encased in Concrete
5. As Deep as the Knife Will Go
6. Intestinal Crank
7. Followed Home Then Killed
8. The Strangulation Chair
9. Caged…Contorted
10. Crucifier Avenged
11. Rabid
12. Torn Through 1. Demented Aggression
 2. Sarcophagic Frenzy
 3. Scourge Of Iron
 4. Encased In Concrete
 5. As Deep As The Knife Will Go
 6. Intestinal Crank
 7. Followed Home Then Killed
 8. The Strangulation Chair
 9. Caged...Contorted
 10. Crucifier Avenged
 11. Rabid
 12. Torn Through