×

Recensie

07 februari 2011

Cahalen Morrison & Eli West

The Holy Coming Of The Storm

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht in eigen beheer

The Holy Coming Of The Storm Cahalen & Eli Morrison & West Cahalen Morrison & Eli West Roots 4.5 Cahalen Morrison & Eli West – The Holy Coming Of The Storm Written in Music https://writteninmusic.com

Jemig, wat een prachtige muziek staat op The Holy Coming Of The Storm. Ja, dit album is een echte aanrader voor liefhebbers van melancholische country en bluegrass. Het roept meteen vergelijkingen op met hele grote namen als The Stanley Brothers, The Cox Family en David Rawlings & Gillian Welch. Denk dus ook aan de muziek uit de film O Brother Where Art Thou. Hou je daarvan, lees dan vooral verder.

Het album The Holy Coming Of The Storm komt van het Amerikaanse duo Cahalen Morrison & Eli West, woonachtig in Seattle. Beide heren zijn ware multi-instrumentalisten: banjo, bouzouki en gitaar zijn bij hen in veilige handen, Cahalen bespeelt daarnaast met hetzelfde gemak de mandoline en lap slide. Op het album krijgen ze nog ondersteuning van Ryan Drickley op viool, van Eric Thorn op contrabas, van Aaron Youngberg op banjo en van Matt Flinner op bouzouki, mandoline en gitaar. Niet alleen de instrumenten zorgen voor het bluegrass-geluid, ook de prachtige samenzang is daaraan debet. Luister hier maar eens naar de puurheid van hun muziek:

Onderaan deze pagina nog een fragment, eerst iets meer over het album. Dat telt veertien van die prachtige, integere nummers. Twaalf daarvan zijn geschreven door Cahalen Morrison, de overige twee zijn traditionals. Toch, wat zo opvalt bij het beluisteren is dat ze zelfs hun eigen ‘nieuwe’ nummers kunnen laten ze klinken als traditionals. Erg bijzonder, helemaal als je bedenkt dat de heren nog maar kort als duo optreden: na een half jaar vriendschap voelde het al goed genoeg om samen te gaan toeren, dat was in de lente van 2010.

Door het oorverdovende geweld van al het moois in dit genre dat in 2011 al is uitgekomen, is er natuurlijk een kans dat The Holy Coming Of The Storm naar de achtergrond wordt gedrukt. Ook de onbekendheid van het duo zou daaraan kunnen bijdragen. Laten we toch vooral hopen dat dit niet gebeurt. Met hun prachtige muziek en met hun oprechte geluid verdienen Cahalen Morrison en Eli West waardering. Hopelijk krijgen ze dat ook volop in mei van dit jaar, als ze op tournee zijn in Nederland. Hier zijn ze te vinden:
06-05: Café De Amer, Amen
08-05: Taverne de Waag, Haarlem
12-05: Theater de Wegwijzer, Nieuw en Sint Joosland
15-05: Cultureel Podium Roepaen, Ottersum
16-05: Meneer Frits, Eindhoven

CAHALEN MORRISON & ELI WEST from More Dust Than Digital on Vimeo. 1. Lost Lovin' Gal (2:58)
 2. On God's Rocky Shore (2:54)
 3. My Lover, Adorned (4:21)
 4. Fleeting Like The Days (4:55)
 5. Weathervane Waltz (3:39)
 6. My Bloody Heart (1:50)
 7. Cutting In / Weymann's Last Run (2:50)
 8. Jealous Sea (3:35)
 9. Over There (2:25)
 10. Since You Took Your Leave (2:43)
 11. Won't Be Long (3:50)
 12. Kingsfold (2:28)
 13. I'll Not Be A Stranger (4:54)
 14. My Bloody Heart - reprise (2:11)